Dificultat
|
Mitjana
|
Temps 1er dia
|
1h. 30’
|
Temps 2on dia
|
2h. 30'
|
Cost per un caneló
|
0,32 €
|
Jo els faig en dos dies, el primer dia preparo el farcit de carn i l'endemà ja munto els canalons.
Per al farcit dels canelons de carn:
- 2 pollastres (desossats)
- 500 grams de carn picada barrejada (meitat vedella, meitat porc)
-
1 ceba. 1 pastanaga, uns grans d'all (per acompanyar el pollastre)
- oli d'oliva, sal , pebre, llorer..
- beixamel (espessa el primer dia i clara el segon)
Per la beixamel: (mirar recepta apart)
Per la beixamel: (mirar recepta apart)
- llet (uns 4 litres)
- brou (hem aprofitat la resta de pollastre i afegint-hi verdures com pastanaga, api, porro ...) un litre aproximadament
- mantega (o també oli d'oliva)
- farina
- nou moscada
Per muntar els canalons:
- plaques de pasta per canelons (90 plaques)
- mànega pastissera (opcional)
- motlles per a gratinar els canelons (per anar a forn)
- formatge ratllat
primer dia: preparar el farcit de carn dels canelons:
- Primer
de tot, courem les carns. Fem el pollastre al forn rostit seguint aquestes passes: netegem bé el pollastre tallat a quarts o "octaus" (hem separat els menuts, coll i més per fer brou), salpebrem i el daurem en una cassola amb oli afegint-hi a trossos ceba, all, pastanaga, llorer i les herbes que vulguem afegir (farigola per ex. ). Després de 5/10 minuts ben daurat el coem al forn uns 25 minuts.
- Mentre el pollastre és al forn fregir la carn picada salpebrada amb oli en una paella.
- En aquest moment podem fer una beixamel força espessa (recepta beixamel). També podem fer-ho d'una altra manera que explico més endavant.
- Tallem i piquem la carn del pollastre i la barregem amb la carn picada de vedella/porc.
- Barregem les carns amb la beixamel espessa i desem a la nevera unes hores o una nit. O bé, amb les carns picades i cuites al la cassola, afegeixo farina en diferents tandes i remeno bé fins que ho tingui tot espès. Després afegeixo una mica de llet calenta fins obtenir una massa cremosa però espessa.
- Ho poso en mànegues pastisseres i quan refreda, a nevera a reposar entre 12 i 24 hores aproximadament.
- Un apunt, inicis de desembre em surten 60 canelons amb aquestes quantitats: un pollastre a octaus d'uns 1500 grams, 600 grans de carn picada barrejada vedella i porc, una llauna de paté
segon dia: fer els canelons:
- Fem una beixamel tirant a clara (mirar recepta beixamel). Posem un llit d'aquesta beixamel en el motlle/safata per anar al forn
- Coure les plaques de pasta de canelons amb força aigua salada posant-les una a una i vigilant que no s'enganxin. Coure uns 12 minuts amb l'aigua bullint i treure-les i refredar-les amb aigua ben freda. Treure'n l'aigua i anar-les posant ben estirades damunt un drap sobre el marbre de la cuina.
- Farcir els canelons amb la carn mirant que quedin ben units/segellats i anar-los col·locant a la safata que ja té una mica de beixamel clara. Cobrir amb més beixamel i espolsar-hi formatge ratllat al gust
- Posem
al forn una estona (uns 15/20 minuts) i servir calent!
Bon profit!
| ingredients |
| aprofitem i fem un brou |
| el pollastre a rostir |
| al forn mitja hora curta |
| fregim la carn picada |
| piquem el pollastre rostit |
| barregem les carns |
| i afegim la beixamel espessa |
| a la nevera unes hores |
l'endemà anem a muntar els canalons:
Que xulo que t´ha quedat el blog!
ResponEliminaHi ha unes quantes receptes bastants senzilles que intentaré provar. Ja et diré com m´ha quedat...
Pilar
moltes gràcies Pilar ! La idea és compartir les nostres experiències !!!
ResponElimina