11 de març 2012

Tiramisú

Ingredients (per unes 6/8 persones):


-        -         500 grams de mascarpone (formatge)
-          6 ous (sols els rovells)
-          10/12 cullerades soperes rases de sucre
-          6/8 fulles de gelatina
-          1 cafetera (i brandi)
-          Melindros (unes 10 unitats aprox.)
-          Cacau en pols
Escalfar el mascarpone una mica per poder-lo treballar bé
  1. Posar les fulles de gelatina en remull en un bol i després posar-les a escórrer.
  2. Fer una cafetera de cafè
  3. Barrejar els rovells amb el sucre i fer una pasta ben fina
  4. Afegir-hi el mascarpone i treballar amb unes varilles de muntar clares ben fi.
  5. Preparar un motlle que es pugui aixecar damunt un plat ben pla.
  6. Sucar els melindros amb el cafè (amb licor si es vol) i anar cobrint la base del motlle amb compte de no sucar-los excessivament sinó sobreïx.
  7. Posar les fulles de gelatina escorregudes en un pot a escalfar i quan estiguin desfetes... afegir-hi la pasta del mascarpone i barrejar bé.
  8. Afegir la pasta al damunt de la base de melindros i cobrir.
  9. Posar a la nevera unes 3 hores mínim o tot una nit
  10. Treure de la nevera una bona estona abans i just abans de servir espolsar cacau per sobre.
 Bon profit!



Ingredients
sucre amb rovells

gelatina en remull

sucre/rovells amb el mascarpone
Escalfar la gelatina






muntem base melindros sucats 
A sobre
A la nevera unes hores
Desenmotllar
Cacau per sobre just abans de servir. 









1 comentari:

  1. Aquesta sí que l'he de probar. A veure quan ens descobreixes la teva recepta secreta de l'Spritz Aperol. Quins bons moments! Molta sort amb el teu nou blog.

    ResponElimina

Agraïda per la teva aportació !!!