Ingredients (surten unes 30 croquetes mitjanes):
Per la massa de les croquetes:
- 1 peça de seitan (d’uns 250 grams)
- 1/2 peça de tofu (d’uns 150 grams)
- 1 ceba mitjana
- 1 pastanaga
- Oli d’oliva
- Pa ratllat (i sèsam)
Per la beixamel:
- Oli d’oliva, sal, nou moscada,
- Llet de soja o similar
- Farina
- Trinxem els ingredients per fer la massa ben petits petits. Trinxem la ceba, el seitan , el tofu i la pastanaga.
- Fregim la ceba amb oli en una paella. Quan estigui feta hi afegim la pastanaga. Després el seitan i el coem uns minutets. Hi afegim el tofu. Salpebrem al gust.
- Fem una beixamel ben espessa. Primer coem l’oli en un cassó, hi afegim la farina que cogui uns segons i aboquem la llet. Salpebrem i posem la nou moscada al gust. Treballem la massa fins que estigui ben treballada, sense grumolls i força espessa. Retirem del foc.
- Barrejar les dues masses en un bol fins que quedi tot ben harmoniós.
- Ho posem tapat a la nevera i que reposi unes hores.
- Treure la massa freda i treballar-la fent les formes de les croquetes
- Les passem per pa ratllat (i s’hi pot afegir sèsam)
- Coure amb oli d’oliva en una paella ( o bé al forn ben fort durant uns 10 minuts)
- Treure i servir. Es poden menjar fredes. Nosaltres les fem per menjar-nos-les quan sortim fora. De totes dues maneres resulten molt bones. Plat molt pràctic amb canalla a casa.
Bon profit!
|
fregir la ceba |
|
ratllar la pastanaga |
|
el seitan a daus petits |
|
afegir la pastanaga a la ceba |
|
el seitan i el tofu |
|
fer una beixamel molt espessa |
|
afegir a la massa i treballar-ho bé |
|
fer les formes |
|
passar per ou batut |
|
i pa ratlat |
|
fregir amb l'oli molt calent i en poques quantitats |
|
deixem assecar i que treguim l'excés d'oli |
|
podem afegir sèsam al pa ratllat |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!