Menú

21 de març 2012

croquetes de seitan, tofu i pastanaga

Ingredients (surten unes 30 croquetes mitjanes):

Per la massa de les croquetes:
-          1 peça de seitan (d’uns 250 grams)
-          1/2 peça de tofu (d’uns 150 grams)
-          1 ceba mitjana
-          1 pastanaga
-          Oli d’oliva
-          Pa ratllat (i sèsam)
Per la beixamel:
-          Oli d’oliva, sal, nou moscada,
-          Llet de soja o similar
-          Farina

  1. Trinxem els ingredients per fer la massa ben petits petits. Trinxem la ceba, el seitan , el tofu i la pastanaga.
  2. Fregim la ceba amb oli en una paella. Quan estigui feta hi afegim la pastanaga. Després el seitan i el coem uns minutets. Hi afegim el tofu. Salpebrem al gust.
  3. Fem una beixamel ben espessa. Primer coem l’oli en un cassó, hi afegim la farina que cogui uns segons i aboquem la llet. Salpebrem i posem la nou moscada al gust. Treballem la massa fins que estigui ben treballada, sense grumolls i força espessa. Retirem del foc.
  4. Barrejar les dues masses en un bol fins que quedi tot ben harmoniós.
  5. Ho posem tapat a la nevera i que reposi unes hores.
  6. Treure la massa freda i treballar-la fent les formes de les croquetes
  7. Les passem per pa ratllat (i s’hi pot afegir sèsam)
  8. Coure amb oli d’oliva en una paella ( o bé al forn ben fort durant uns 10 minuts)
  9. Treure i  servir. Es poden menjar fredes. Nosaltres les fem per menjar-nos-les quan sortim fora. De totes dues maneres resulten molt bones. Plat molt pràctic amb canalla a casa.
Bon profit! 
fregir la ceba

ratllar la pastanaga

el seitan a daus petits

afegir la pastanaga a la ceba

el seitan i el tofu


fer una beixamel molt espessa

afegir a la massa i treballar-ho bé

fer les formes

passar per ou batut

i pa ratlat


fregir amb l'oli molt calent i en poques quantitats

deixem assecar i que treguim l'excés d'oli

podem afegir sèsam al pa ratllat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!