17 de març 2012

Canalons d'espinacs

Ingredients (surten uns 60 canalons:
Per al farcit dels canalons:
-          1.800 grams d’espinacs (congelades o fresques)
-          4 ous durs
-          80 grams de pinyons
-          50 grams de panses
-          2 cebes mitjanes
-          Oli, sal i pebre
Per la beixamel:
-          Oli d’oliva, sal, nou moscada,
-          Llet  (uns  2l. Aprox.)
-          Farina

  1. Primer de tot, coem els ous fins que estiguin durs. Els fem refredar. Mentre bullim els espinacs (uns 10 minuts si són congelats, només escaldar-los si són frescos) i els posem a escórrer de l’aigua una bona estona
  2. Tallem ben petita les cebes (quasi trinxades).  Ratllem els ous.
  3. Fregim la ceba amb oli en una paella. Quan estigui feta hi afegim els espinacs ben escorreguts, i l’ou i els pinyons i panses i ho remenem bé. Coem uns minuts. Retirem del foc.
  4. Coem les plaques de pasta uns 12 minuts amb força aigua salada i un rajolí d’oli. Les estenem damunt draps ben nets.
  5. Posem a cada canaló una mica del farcit i enrotllem.
  6. Hem fet una beixamel tirant a clara.
  7. En unes safates posem un llit de beixamel i hi col·loquem els canalons i els cobrim amb més beixamel.
  8. Posem al forn una estona (uns 15/20 minuts) i servir calent!

Bon profit!
ingredients

sofregir la ceba a trocets petits

coure les plaques dels canalons

afegir-hi els espinacs

i l'ou ratllat

panses, pinyons a gust

tot ben barrejat

la beixamel que quedi més aviat clara

ratllar la nou moscada

farcir els canalons

cobrir amb la beixamel

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!