Dificultat
|
Fàcil
|
Temps
|
1h.’
|
Cost per ració
|
0,80€
|
Ingredients per unes 4/5 persones: uns 4 porros
grandets, 4 patates mitjanetes, 1 litre i mig de brou o aigua, 200 ml de nata
líquida per cuinar, pebre blanc, oli d’oliva, uns daus de mantega, sal.
Per decorar: unes virutes de pernil salat, o unes
virutes de porro fregit cruixent, o unes torradetes, ...
1) Primer
de tot netegem bé els porros, traiem la part verda i el cap. Aprofitarem només
la part blanca. Els tallem a lo llarg i passem per l’aixeta perquè solen tenir
sorra. Els tallem a rodanxes
2) En
una olla hi posem oli d’oliva i mantega i sofregim els porros uns 5 minuts o
més a foc lent procurant que no s’enrosseixin massa.
3) Mentre,
tallem les patates com si féssim estofat, trencant-les perquè deixin anar tot l’almidó
durant la cocció.
4) Anem
remenant els porros al foc. Hi afegim les patates tallades i coem uns minuts
perquè enrosseixin.
5) Hi
afegim el brou calent, salpebrem al gust i deixem coure mitja hora.
6) Aturem
el foc, passem el turmix i deixem refredar
7) Desem
a la nevera (o tota una nit o almenys un parell d’hores)
8) Traiem
de la nevera, hi afegim la crema de llet i servim amb la decoració que vulguem
Bon profit!
![]() |
els ingredients |
![]() |
posem mantega i oli a escalfar |
![]() |
tallem els porros ben nets |
![]() |
i els sofregim suaument |
![]() |
hi afegim les patates |
![]() |
i cobrim amb el brou |
![]() |
triturem i deixem refredar a nevera |
![]() |
hi afegim la crema de llet i remenem bé |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!