5 de des. 2025

fideus a la cassola amb verdures (vegans)

 



Fideus a la cassola amb verdures (vegans)

 

 

Dificultat

Mitjana

Temps

1h.30’

Cost per ració

1,25€

 

Els fideus a la cassola amb ingredients d’origen vegetal, saborosos i fàcils de fer. A casa, els encanten! I avui són molt especials, porten uns camagrocs secs, regal del meu company d'EGB el Josep i que fan que aquest plat sigui una delícia.

  

Ingredients per unes 4 persones:  500 grams de fideus gruixuts (o perla), 3 pastanagues, 1 pebrot vermell gran, 1 pebrot verd de fregir, 1 ceba, una branca d’api i un grapat de rossinyols o un altre bolet (frescos si és la temporada o secs i es posen en remull per hidratar-los), 3 grans d’all, un bitxo, uns quants tomàquets madurs (4 o 5)  o tomàquet triturat natural, mig got de vi negre, unes favetes congelades (uns 200 grams), brou de verdures (1 litre), sal, pebre negre i oli d’oliva.

 

 

1.       Primer de tot netejo les verdures, les pelo i les tallo a daus procurant que tinguin la mateixa mida.

2.       Poso els bolets secs en un bol coberts amb aigua tèbia per tal que s’hidratin.

3.       Trec les favetes del congelador.

4.       En una cassola amb un raig d’oli al fons tiro la ceba i la deixo fer fins que comença a fer-se mig transparent, afegeixo els grans d’all picats, i els pebrots, deixo coure 5 minuts més. Tiro un bitxo. Remeno. Tot a foc mig, procurant que res es cremi.

5.       Afegeixo les pastanagues, l’api, l’albergínia, les favetes, els bolets hidratats... salpebro al gust i remeno. Deixo coure uns 5 o 10 minuts més i...

6.       Afegeixo el tomàquet triturat, un polsim de sucre i rectifico de sal, si escau.

7.       Deixo coure uns 10 minuts a foc lent.

8.       Apujo el foc i un raig de vi negre (mig got) i quan redueixi és el moment de...

9.       Aboco els fideus, remeno bé per tal que la pasta agafi el sabor i aromes de les verdures

10.   Aboco el brou calent i deixo coure el temps que marqui l’envàs, habitualment uns 10 o 12 minuts. Alerta, aboco el brou que necessiten els fideus, just que els cobreixi. Si cal, a mitja cocció es pot afegir més brou. La idea és que quedin bé, però no com una sopa.

11.   Apago el foc i deixo reposar deu minuts i ja els podem servir.

 

 

 

Bon profit!

































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!