Dificultat 
 | 
  
Fàcil 
 | 
 
  
Temps 
 | 
  
40 minuts 
 | 
 
  
Cost per ració 
 | 
  
2,20€ 
 | 
 
Un plat fresc, nutritiu i gustós. Pots fer-lo molt atractiu
posant tots els ingredients dins mitja pinya i servir-lo així a taula. Al final
de l’explicació aporto uns quants consells perquè ens quedi un arròs fantàstic.
Ingredients
per unes 4 persones:  280 grams d’arròs basmati
(va millor), una pinya natural (si no en tens pots fer-ne servir de conserva),
4 troncs de margalló, un grapat de gambes pelades, 1 ceba tendra, un manat de coriandre
fresc i 1 dent d’all. Per la vinagreta: oli d’oliva, suc de mitja llima (o llimona),
vinagre de poma, sal i pebre negre.
1)    
Pelo les gambes i les
reservo en un bol. Fregeixo les gambes ja pelades en una cassola baixa i ampla
amb oli d’oliva i 2 dents d’all laminades. Les aparto.
2)   
Rento l’arròs dins un
colador i li passo 3 o 4 cops aigua i el coc a foc mig amb sal uns deu minuts en
els quals ...
3)   
Tallo la pinya per la
meitat. (pensa si la vols fer servir de safata de presentació). La buido i
tallo a daus petits. La closca de la pinya la deixo reposar damunt un plat cap
avall perquè quedi ben seca.
4)   
Tallo el margalló a rodanxes
i la ceba tendra també. 
5)   
Quan tinc tots els
ingredients preparats els barrejo en un bol i els barrejo bé. 
6)   
Afegeixo al bol l’arròs
fred i escorregut tots els ingredients i deso a la nevera.
7)   
Just abans de servir, col·loco
l’exterior de la pinya i aboco dins tots els ingredients. 
8)   
Faig una vinagreta barrejant
tots els ingredients en un pot i xinxollant-lo.
9)   
Serveixo amb la vinagreta
perquè cadascú se’n posi i barregi al gust.
Uns consells extres per treballar bé l’arròs per amanida: la
quantitat d’arròs per persona és una tassa o uns 70 grams per persona. Va
millor l’arròs que té el gra llarg. Jo faig servir el basmati. Abans de coure’l
el netejo amb aigua freda a l’aigüera i el deixo cobert d’aigua uns minuts. El
coc amb força aigua bullint amb sal només 10 minuts i de seguida l’aboco dins una
escorredora abocant aigua ben freda. I deixo que desaparegui l’aigua. Li van
molt bé les vinagretes o salses lleugeres (maioneses). Quan barrejo la resta d’ingredients
procuro que no tinguin suc. I s’amaneix al final, just abans de menjar-se’l.
Bon
profit!
  | 
los ingredients
  | 
  | 
tallo la pinya
  | 
  | 
per la meitat
  | 
 
  | 
| treure la pinya de dins .... | 
  | 
acabar de buidar
  | 
  | 
tallo a daus
  | 
  | 
fregeixo les gambes
  | 
  | 
tallar a daus
  | 
  | 
refredar l'arròs
  | 
  | 
barrejar els ingredients
  | 
  | 
remenar la vinagreta
  | 
  | 
| barrejo els ingredients | 
  | 
| omplir la mitja pinya | 
 
 
 
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!