14 de febr. 2020

pastís de suau de mousse de pinya




Dificultat
fàcil
Temps per fer la base
10’
Temps per fer la mousse de pinya
1h
Temps de descans pastís a nevera (mínim)
4h
Cost per ració (6 talls)
0,70€

Aquest pastís cal fer-lo un dia abans.

Ingredients per un pastís per unes 6 persones ( o de 16/18 cm de diàmetre): uns 6/8melindros de base, 1 llauna de pinya en el seu suc (un mig quilo), mig litre de nata líquida per muntar, i 9 làmines de gelatina neutra.

Primera fase: la base amb els melindros

Escorro el suc de la llauna de pinya, la meitat el poso en un bol i l’altra meitat en un got. Suco els melindros amb el suc de pinya del bol i els vaig col·locant com a base en un motlle d’un pastís. El motlle millor d’aquells que després es poden desemmotllar. Poso a la nevera perquè reposi i agafi cos i forma.

Segona fase: faré la mousse

1)   Primer de tot, ja tinc la nata líquida a la nevera ben freda, bàsic per muntar-la bé. Un truc: jo també poso a la nevera les barilles per després muntar la nata. Si tot és més fred, millor.
2)    Poso les fulles de gelatina neutra a hidratar-se amb aigua freda i a la nevera. (amb uns 10 minuts n'hi ha prou)
3)    Reservo una rodanxa de pinya per decorar i la resta el passo pel turmix.
4)    Poso el suc de pinya del got a bullir i afegeixo la gelatina escorreguda, remeno bé i deixo que es temperi una estoneta.
5)    Trituro la pinya i hi afegeixo la gelatina amb el suc. Munto la nata i avui he afegit un parell de cullerades de sucre al final però és opcional. 
6)   Afegeixo a la nata la gelatina de pinya i la pinya triturada, barrejo amb compte procurant incorporar amb suavitat per respectar l'esponjositat de la nata.
7)    Aboco damunt la base de melindros xopats. Poso a la nevera a reposar un dia O com a mínim unes 3 hores.

8)    Abans de servir el pastís, trec del motlle i decoro amb la rodanxa de pinya reservada.

La clau? Servir el pastís ben fred.


Bon profit!
els 4 ingredients

aigua amb la gelatina



ja tinc la base





trituro la pinya



munto la nata


escorro les fulles de gelatina i ...


les dilueixo en el suc calent


barrejo nata i pinya amb suc i gelatina

a poc a poc i amb compte


cobreixo amb la mousse

m'han sobrat 3 gotets de mousse

decoro

trec del motlle i a taula




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!