5 d’abr. 2019

Crema catalana (la de la padrina)





La crema catalana són unes postres que habitualment es presenten en tarrines de fang rodones i de parets baixes i s'hi crema sucre per sobre. Però a casa també es fa d'altres maneres. Molts cops es feia per aprofitar les gemmes dels ous sobreres de fer receptes amb les clares d'ou i quan has après a fer-la és fàcil de fer, ràpida i te molt èxit.

Dificultat
Fàcil
Temps
30’
Cost per ració
0,50€

Ingredients per uns 4/5 pots individuals: 4 ous (només les gemmes), 500 ml de llet, 40 grams de farina de blat de moro (Maizena per ex.), 100 grams de sucre blanc, 1 branca de canyella i pell de llimona (sense la part blanca) per aromatitzar.
  
Per la decoració: fruites roges, o trossets de galeta, o picada de fruits secs com avellanes, ametlles, pinyons etc.... a vegades hi poso una galeta al damunt.
Avui tenia unes maduixes i les hi he posat. El color vermell queda molt bé damunt la crema.

1)     Primer de tot poso la llet a bullir juntament amb la canyella i les peles de llimona. Quan arrenqui el bull aturar i deixar reposar uns minuts perquè la llet s’aromatitzi amb els ingredients.
2)    Poso les gemmes en un bol mitjanet, hi afeggeixo el sucre i batem bé amb un batedor manual. Després hi afegeixo la farina de blat de moro que el que farà és ajudar a espessir la barreja.
3)    Afegeixo la llet al bol tot passant-la per un colador i remeno bé
4)    Torno a posar tot al foc aquest cop foc més lent o més baix i vaig remenant una estoneta fins que espesseixi. Quan veig que ja està prou espès aturo el foc i omplo els potets.
5)    Deixo refredar damunt el marbre de la cuina i decoro al gust.


Bon profit!


els ingredients bàsics: llet, ous, sucre 



barregem bé


ho treballo a mà


colo la llet


fins que sigui espessa



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!