Unes postres de maduixa sense gluten de sabor molt suau i que no necessiten cocció al forn. Es cou al foc i després s'acaba de fer a la nevera.
Ingredients: 2 rovells d’ou, 250 ml. de llet, 150 grams de maduixes pesades ja netes i tallades, 15
grams de farina de blat de moro (Maicena), 15 grams de gelatina en pols, 150
grams de nata líquida per muntar i sucre (2 o 3 cullerades)
1. Primer
dissoldre la gelatina en una mica d’aigua en una tasseta i remenar bé. Quedarà
una mica solidificat però no passa res, després amb l’escalfor ja es liquarà.
2. Netejar
i tallar les maduixes. Triturar-les fent-ne un puré i reservar.
3. Muntar
la nata i reservar
4. Dissoldre
la farina en 4 cullerades de llet, després anar afegint-hi els rovells d’ou a
poc a poc tot remenant bé i reservar. Jo ho faig amb una forquilla perquè l'ou costa una mica de barrejar-s'hi.
5. En
un pot posar la llet a bullir amb 2 cullerades de sucre, a foc lent. Quan bulli
afegir-hi molt a poc a poc la crema de farina i ous. Quan torni a bullir
afegir-hi la gelatina, remenar bé i apartar del foc. Deixar que es refredi. Si
tenim pressa podem canviar la massa a un altre pot fred.
6. Quan
sigui fred afegir el puré de maduixes i la nata muntada. Jo treballo la nata amb una pala de pastisseria amb moviments de sota a dalt amb suavitat.
7. Omplir
un motlle i deixar a la nevera unes hores, jo el deixo unes 3 hores mínim.
Desemmotllar i
servir. Es pot decorar amb sirope de
maduixa, o làmines de maduixes fresques, o amb unes petites galetes. La propera vegada no posaré el film transparent perquè no quedi tan marcat sobre la superfície del pastís.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!