16 d’abr. 2012

beixamel

Ingredients:

 -   llet
-     brou (hem aprofitat la resta de pollastre i afegint-hi verdures com pastanaga, api, porro ...)
-     mantega (o també oli d'oliva)
-     farina
-   nou moscada


És molt senzill de fer. Primer posem una quantitat de mantega en un cassó i al foc, quan s'hagi fós afegir-hi cullerades de farina blanca fins que quedi una pasta una mica espessa. I posteriorment anar-hi afegint indistintament llet calenta o brou calent a poc, anar remenant per evitar grumolls i afegir-hi al gust sal, pebre i nou moscada (la ratllem per sobre la mescla). Quan tingui la textura que volem aturem el foc i deixem reposar uns minuts.


Per fer el farcit dels canalons faig una beixamel molt espessa. Però per a acompanyar-los molt més líquida.


Una de les claus de l'èxit és anar afegint el líquid calent i anar remenant i treballant-ho amb el foc lent.












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!