31 de març 2012

Pastís de pastanaga i nous


Ingredients (per unes 4 persones):
-          125 grams de nous pelades
-          174 grams de pastanaga ratllada
-          250 grams de farina
-          175 grams de sucre
-          150 ml. D’oli de girasol (o d'oliva )
-          1 sobre de llevat
-          150 ml. De crema de llet
-          3 ous
-          1 rovell d’ou
-          vainilla, canyella i sal
  1. Posem el forn a escalfar (a uns 160 graus)
  2. Separem clares i rovells i montem les clares amb un polsim de sal.
  3. Ratllem la pastanaga. Piquem les nous.
  4. Barregem en un bol gros, els rovells, el sucre, a crema de llet, l’oli, una mica de vainilla, una mica de canyella, la pastanaga ratllada i les nous ben trinxades.
  5. A sobre hi tamisem la farina i el llevat sense parar de remenar amb la mà o amb una cullera. Afegim les clares remenant amb compte. Untem un motlle alt amb oli o paper de forn i l’omplim amb la pasta (fins a menys de la meitat).
  6. El posem al forn preescalfat a 160 graus i el deixem un 45/50 minuts aproximadament. Comprovem si està cuit punxant amb una agulla o punxó al centre (si surt net, ja està). Mirar de no obrir el forn mentre dura la cocció .
  7. Deixar-lo refredar i desenmotllar.

    ingredients ja mesurats
    ratllar la pastanaga
    picar les nous
    sucre amb rovells
    remenar
    afegir la crema de llet
    treballar amb la canyella
    afegir la nou picada
    treballar la massa
    textura ben fina
    amb la pastanaga
    afegir l'oli
    tamisar la farina i el llevat
    una pasta ben treballada i fina
    muntar les clares a punt de neu
    i afegir amb molt de compte a la massa
    omplir el motlle
    i al forn uns 45/60 minuts
    deixar refredar i desenmotllar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!