Dificultat
|
Fàcil
|
Temps de
preparació
|
30’
|
Temps de cocció
|
1h15’
|
Cost per ració
|
1,7€
|
Ingredients
(per unes 10 persones): 2 kg de bolets variats (camagrocs, trompetes de la
mort, xampinyons, rovellons, rossinyols, ceps, ...), 2 kg de patates, 1 ceba
mitjana (de Figueres), 1 fulla de llorer (opcional), 1 tasseta d’oli d’oliva,
sal i pebre negre.
Utilitzarem
una cassola fonda gran amb una tapa d’aquelles que fan una mica forma de plat
(que no sigui plana), ja que la posarem justament al revés per jugar amb
l’evaporació de l’aigua.
1.
Netegem tots els bolets, els més grans els tallem, els més petits deixem
tal qual. Reservem. Tallem la ceba a daus. I les patates també a daus
esqueixant-les perquè deixin anar millor el midó, jo les començo a tallar amb
un ganivet i les acabo trencant amb les mans.
2.
Posem oli d’oliva a la cassola, hi fregim la ceba durant 5 minuts. Hi
afegim les patates a daus i deixem coure 10 minuts més. Hi afegim una fulla de
llorer i salpebrem la patata i...
3.
Afegim els bolets a sobre de tot. Tapem amb la tapa al revés. Així es va
coent tot amb el mateix suc. El vapor puja cap a amunt i cau pels costats en forma
líquida. Ho sacsegem de tant en tant. I deixem coure una horeta ben bona a foc
molt lent (podem mirar si la patata ja és cuita). Va molt fer-ho d’un dia per
l’altre.
Bon profit!
les patates tallades esqueixades (trencades) |
varietat de bolets |
a sota la ceba, després les patates, i llorer |
els bolets queden a sobre |
coure a foc lent amb la tapa al revés |
Estic intrigada... perquè es posa la tapa al revés??
ResponEliminaTens l'explicació que he afegit a la recepta. Gràcies Gaia per preguntar... és una pregunta que m'ha fet molta gent. Un petó.
Elimina