bacallà al papillote amb verduretes i farigola
Dificultat |
Mitjana |
Temps |
35’ |
Cost per ració |
9€ |
Un plat sa, fàcil de fer i que porta molt poca feina. No s’embruta apenes res i amb l’acompanyament de verdures el fan un plat molt complet i saborós. T’animes a fer-lo?
Ingredients per unes 2 persones: 2 lloms de bacallà, 2 tomàquets vermells, 1 ceba de Figueres, 6 tomàquets secs en conserva d'oli (tipus italià) 1 llimona,
orenga i farigola, oli, sal, pebre
Procés de dessalat del bacallà. Aquest cop he comprat dos lloms de bacallà salat a la bacallaneria del barri. Ho he fet 4 dies abans de cuinar-lo. Primer els he passat per aigua sota l'aixeta. Després els he col.locat en un taper amb la pell cap amunt i els he cobert d'aigua. He tapat i ho he deixat a la nevera 3 dies. El quart dia he canviat l'aigua tres cops: matí, migdia i mitja tarda. I dues hores abans de cuinar-los, els he posat a escórrer bé. Aquest és el consell del meu bacallaner però a cada casa es fa diferent. Recordo que ma mare els canviava l'aigua cada dia durant 4 dies. I el darrer dos cops.
També tens l'opció de comprar el bacallà ja dessalat o bé congelat però a casa ens agrada més el salat.
1.
Primer de tot, retallo 2 quadrats grans de paper de
forn d’una mida suficient per embolicar un llom de bacallà i les seves
verduretes.
2.
Poso el forn a
preescalfar a uns 200 graus a sota i a sobre
3.
Ara rento i tallo els tomàquets i la ceba a rodanxes.
Faig el mateix amb la llimona i faig petits ramets de farigola i orenga.
4.
Disposo els 2 papers de forn oberts i just al centre
els rego amb oli d’oliva, una branqueta de les herbes aromàtiques.
5.
Faig una primera capa amb les rodanxes de tomàquet
fresc, la ceba de Figueres. Salpebro, raig d’oli i
6.
Col·loco a sobre el llom de bacallà.
7. Sobre el bacallà poso
els tomàquets italians, unes branquetes de farigola, orenga. Un raig d’oli d’oliva
i salpebro
8. Poso una rodanxa de
llimona
9. Tanco el farcell de
paper de manera que el llit de verdures i el bacallà quedin com en un petit
forn o farcellet.
10. Poso els farcells dins
el forn (abaixo a 180 graus) i coc durant uns 15 minuts.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!