Hamburguesa vegana de llenties, tofu i
ceba caramel·litzada
Dificultat |
Mitjana |
Temps |
1 hora |
Cost per ració |
0,50€ |
Unes hamburgueses
fetes amb 4 ingredients tots vegans i molt fàcil d’aconseguir. Les llenties les
pots comprar cuites o bé coure-les tu. Sigui com sigui, surten unes
hamburgueses veganes molt bones. I no és massa complicat de fer. Una mica de
temps i paciència. Però, amb els ingredients que et proposo, surten unes 10
hamburgueses de bona mida. (uns 150 grams per cada hamburguesa).
Ingredients per unes 4 persones: 500 grams de llenties cuites, uns 400 grams de
tofu, 2 cebes grans, 4 o 5 grans d’all, uns 120 grams de pa ratllat i les
següents espècies (una culleradeta de cafè de cadascuna): orenga, pebrot
vermell, sal, oli d’oliva i pebre negra mòlta.
1.
Primer de tot mesuro els ingredients
2.
Poso les cebes tallades a làmines amb un raig d’oli a
foc lent a caramel·litzar. No cal que quedin del tot fetes, d’aquell color
marró, però sí dauradetes.
3.
En un bol aboco les llenties i les aixafo o bé amb una
forquilla o bé amb un passapurés. La idea és que conservin la textura granulada
i no com si fos un puré.
4.
Afegeixo les espècies i barrejo bé.
5.
Afegeixo el tofu ratllat i el pa i barrejo bé.
6.
Afegeixo les cebes cuites i tallades ben petites. I
les dents d’all picades.
7.
Ho barrejo tot bé i tasto i rectifico de sal i
espècies si cal.
8.
Ho poso en un taper i ho deixo reposar a la nevera un
parell d’hores perquè agafi més cos.
9.
Trec la massa i les poso en un motlle per fer
hamburgueses amb paper de forn o paper especial per hamburgueses.
10.
I les poso en un motlle o bé per congelar o bé per
desar a la nevera. Es conserven bé a la nevera entre 3 i 5 dies.
11.
Les passo per la paella amb un xic d’oli i girant amb
una espàtula amb compte. A vegades poden arribar a desfer-se. Si estan
congelades, directament a la paella calenta i es fan força bé.
12.
Pots acompanyar el plat amb una bona amanida verda, o
una escalivada... atipen força, combina bé amb alguna cosa suau.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!