Cassola de mar amb patates i calamarcets
| 
   Dificultat  | 
  
   Mitjana  | 
 
| 
   Temps   | 
  
   2 hores  | 
 
| 
   Cost per ració  | 
  
   3,30€  | 
 
Una cassola amb gust de mar, molt gustosa i bona. Et lleparàs els dits
Ingredients per unes 7 o 8 persones:  1 quilo de calamarcets nets, unes 20 gambes o
llagostins, 2 cebes grans, 2 pebrots vermells grans, 1 pebrot verd de fregir,
tomàquets triturats (uns 800 grams), mig quilo de pèsols, un parell de quilos
de patates.
1.      
Primer de tot a la peixateria demano que netegin els
calamarcets, si no, és qüestió de paciència i anar traient l’interior. Els
passo per aigua i els deixo en una escorredora perquè tregui l’excés d’aigua
2.      
Faig un brou de peix posant algun cap, gal·leres,
cintes, etc amb aigua (uns 3 o 4 litres aproximadament)i ho deixo coure una
mitja hora quan arrenca el bull.
3.      
Netejo les verdures i les tallo. 
4.      
En una cassola gran amb un bon raig d’oli fregeixo els
calamarcets i els aparto quan siguin rossets.
5.      
Ara coc les gambes o els llagostins, alerta, amb un
parell de minuts (volta i volta) n’hi ha prou. Els aparto. I deixo refredar 
6.      
Aboco la ceba i la coc 5 minutets
7.      
Afegeixo els pebrots i coc uns 10 minuts. Afegeixo el
tomàquet triturat, salpebro al gust i deixo coure uns 15 minuts a foc lent.
8.      
En aquests moments les gambes ja seran fredes. Les pelo
i poso els caps, les cues i pell en una olleta amb un fons d’oli d’oliva. Les
aixafo bé i ho faig coure uns minuts. Afegeixo aigua (mitja olleta o menys). I
així obtinc un suquet de gambes molt saborós i que passant per un colador fi l’afegiré
al brou de peix. 
9.      
En aquests moments el sofregit ja el tinc a punt. Hi
afegeixo mig got de brandi o vi ranci i deixo que l’alcohol s’evapori (a foc
fort). Remeno i
10.  
Afegeixo les patates escapçades, els pèsols i els
calamarcets. 
11.  
Ho remeno bé i rego amb el brou de peix ben calent.
12.  
Tapo la cassola i deixo a foc suau aproximadament uns
30 o 40 minuts.
quan faltin 5 minuts per acabar, afegeixo una picada que he fet amb all i julivert, sal, unes ametlles o farina d'ametlles. Aleshores aboco una mica de suc de la cassola perquè després es barregi millor a la cassola.
13.  
Miro si les patates són cuites i aleshores afegeixo
les gambes pelades, aturo el foc i tapo. Deixo reposar.
14.  
Si es fa d’un dia per l’altre guanya en sabor.
Bon profit!





































Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!