Amanida de pasta de salmó i alvocat
Dificultat |
fàcil |
temps de preparació |
30’ |
Cost per ració |
2,90€ |
Un plat d’estiu complet, saborós, nutritiu , ràpid i
fàcil de fer. A veure què et sembla....
Per mi, ara mateix té un significat molt especial ja que va ser l'últim dinar que vaig fer per la meva estimada amiga Elena Solé Minguell el passat 7 de juliol de 2023. Vam gaudir molt, entre converses i riures. M'encantava cuinar per ella i amb ella, era una gran cuinera i valorava molt la bona cuina. A ella li dedico avui la recepta amb tot el meu amor❤️
Ingredients per unes 4 persones: 500 grams de pasta per
amanida (espirals, llacets, etc. ), uns 300 grams de salmó fumat, 3 alvocats, 2
cebes liles o cebes de Figueres, olives farcides d’anxova, un grapat de
tomàquets cirerols, oli d’oliva, sal i pebre. I, opcional, unes fulles d’alfàbrega
fresca.
1. Primer de tot, poso a
bullir la pasta amb molta aigua. Quan arrenca el bull hi afegeixo un grapat de
sal, i la pasta. I la deixo coure al dente
2. Mentrestant, tallo les
cebes a tires fines, el salmó a trossos petits, l’alvocat a daus petits. Els
tomàquets per la meitat.
3. Barrejo en un bol totes
les verdures i les olives. Ho amaneixo bé amb oli d’oliva de bona qualitat,
salpebro al gust.
4. Escorro la pasta i la
passo per aigua freda per aturar la cocció. I un cop ha desprès tota l’aigua sobrera,
l’afegeixo al bol amb les verdures. La remeno bé i rectifico de sal, pebre i
oli, si escau. I afegeixo les fulles d’alfàbrega (és opcional però li donen una
frescor genial)
Podem deixar-la descansant a la nevera
dins un taper d’un dia per l’altre però aleshores recomano no amanir-la fins a
últim moment abans de servir.
Pots fer una vinagreta amb llima, oli d'oliva, all, herbes aromàtiques al gust (alfàbrega per exemple).
O bé una maionesa suau.
Estarà fantàstica sempre.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!