Aquests espaguetis són molt senzills de fer, la clau? la qualitat dels ingredients: unes bones gambes i l'alfàbrega que li aporta frescor i alegria. Fes-los i passaran a ser una de les teves receptes preferides.
Ingredients per unes 4 persones: 400 grams
d’espaguetis (poden ser uns d’especials, d’aquells a la tinta de calamar, o de
colors…), mig quilo de gambes o de llagostins (unes 5 o 6 peces per persona), 2
dents d’all, un bitxo (opcional), una ceba, oli d’oliva, sal i pebre negre. I
unes fulles d'alfàbrega.
1.
Primer de tot en una cassola ample fregeixo les gambes
netes, volta i volta amb les dents d’all i oli d’oliva. Les reservo i deixo
refredar una mica per poder-les treballar després
2.
Pelo i tallo la ceba ben trinxada
3.
A la cassola amb l’oli aromatitzat de gambes, aboco la
ceba i deixo fer a foc lent uns 15 o 20 minuts junt amb un bitxo.
4.
Mentre es fa la ceba, pelo les gambes, i dels caps
n’extrec el suc.
5.
També aprofito per bullir els espaguetis en una olla
amb força aigua i sal. Al dente. Jo aturo la cocció just un parell de minuts
abans que estiguin al dente, per què? doncs perquè els acabaré de fer a la
cassola amb la ceba. Escorro els espaguetis i reservo una mica d’aigua de
la cocció per després.
6.
Quan la ceba ja està feta (alerta que no es cremi)
afegeixo el suc de les gambes. Deixo coure un parell de minuts
7.
En aquests moments afegeixo les gambes i alfàbrega i
els espaguetis i una mica de l’aigua de la cocció, just per hidratar-ho. Coc un
parell de minuts i decoro amb alfàbrega
Bon
profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!