12 de juny 2020

amanida d'arròs amb pinya i gambes




Dificultat
Fàcil
Temps
40 minuts
Cost per ració
2,20€

Un plat fresc, nutritiu i gustós. Pots fer-lo molt atractiu posant tots els ingredients dins mitja pinya i servir-lo així a taula. Al final de l’explicació aporto uns quants consells perquè ens quedi un arròs fantàstic.

Ingredients per unes 4 persones:  280 grams d’arròs basmati (va millor), una pinya natural (si no en tens pots fer-ne servir de conserva), 4 troncs de margalló, un grapat de gambes pelades, 1 ceba tendra, un manat de coriandre fresc i 1 dent d’all. Per la vinagreta: oli d’oliva, suc de mitja llima (o llimona), vinagre de poma, sal i pebre negre.

1)     Pelo les gambes i les reservo en un bol. Fregeixo les gambes ja pelades en una cassola baixa i ampla amb oli d’oliva i 2 dents d’all laminades. Les aparto.
2)    Rento l’arròs dins un colador i li passo 3 o 4 cops aigua i el coc a foc mig amb sal uns deu minuts en els quals ...
3)    Tallo la pinya per la meitat. (pensa si la vols fer servir de safata de presentació). La buido i tallo a daus petits. La closca de la pinya la deixo reposar damunt un plat cap avall perquè quedi ben seca.
4)    Tallo el margalló a rodanxes i la ceba tendra també.
5)    Quan tinc tots els ingredients preparats els barrejo en un bol i els barrejo bé.
6)    Afegeixo al bol l’arròs fred i escorregut tots els ingredients i deso a la nevera.
7)    Just abans de servir, col·loco l’exterior de la pinya i aboco dins tots els ingredients.
8)    Faig una vinagreta barrejant tots els ingredients en un pot i xinxollant-lo.
9)    Serveixo amb la vinagreta perquè cadascú se’n posi i barregi al gust.

Uns consells extres per treballar bé l’arròs per amanida: la quantitat d’arròs per persona és una tassa o uns 70 grams per persona. Va millor l’arròs que té el gra llarg. Jo faig servir el basmati. Abans de coure’l el netejo amb aigua freda a l’aigüera i el deixo cobert d’aigua uns minuts. El coc amb força aigua bullint amb sal només 10 minuts i de seguida l’aboco dins una escorredora abocant aigua ben freda. I deixo que desaparegui l’aigua. Li van molt bé les vinagretes o salses lleugeres (maioneses). Quan barrejo la resta d’ingredients procuro que no tinguin suc. I s’amaneix al final, just abans de menjar-se’l.


Bon profit!
los ingredients

tallo la pinya



per la meitat
 
treure la pinya de dins ....


acabar de buidar



tallo a daus

fregeixo les gambes

tallar a daus

refredar l'arròs

barrejar els ingredients


remenar la vinagreta

barrejo els ingredients



omplir la mitja pinya




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!