8 de jul. 2016

pollastre confitat en escabetx



Dificultat
Fàcil
Temps preparació i cocció
Temps descans escabetx
2h’
7 dies
Cost per ració
4,20€

Aquest plat resulta molt gustós i pràctic però te un petit inconvenient, cal cuinar-lo 8 dies abans de menjar-se’l. Però si ho planifiquem, cap problema ! Repetireu segur !

Ingredients per unes 4/5 persones:  2 kg mig de pollastre (de pagès, seria un pollastre mitjanet), 1 litre i mig d’oli d’oliva de bona qualitat, mig litre de vinagre de vi, uns 40 grams de pebre negre en gra, 4 cabeces d’all i 4 fulles de llorer.


1)     Primer de tot, hem de tenir el pollastre tallat a trossos petits (a octaus o més).  
2)    Posem el pollastre en una cassola gran, reguem amb tot l’oli, el vinagre, i posem tota la resta d’ingredients: pebre, llorer, all .... ho posem al foc durant una hora i mitja a foc baix perquè es vagi confitant a poc a poc. Jo el que faig és posar el foc fort durant 5 minuts i després l’abaixo i faig coure una hora i mitja a foc molt lent. Apartem del foc i deixem refredar sobre el taulell.
3)    Posem a la nevera en un taper tapat amb tots els ingredients i deixem reposar una setmana ! sí! Una setmana!. A partir de la setmana ja podem treure els talls i servir-los tal qual freds acompanyats d’una bona escalivada o una amanida o una amanida de patates.



Bon profit!


ingredients: un pollastre de pagès, oli, vinagre...


el macerem amb tots els ingredients

i cobrim amb oli

i vinagre

i al foc lent una bona estona

deixem refredar i a la nevera uns quants dies



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!