Uns
muffins molt especials, avui he substituït una mesura de farina per cacau en
pols i he fet un cruixent de nous que es posa al capdamunt del muffin. Una
combinació deliciosa plena de sabors i textures molt agradables. Èxit
assegurat!
Ingredients
(per unes 16/18 muffins grans): 1 got de farina, 1 got de cacau en pols, 1
culleradeta de llevat sec, mitja culleradeta de canyella mòlta, 1/4 de
culleradeta de bicarbonat de sodi, mitja culleradeta de sal, 3 ous, 3/4 de got
de sucre morè, 125 grams de mantega fosa, 1 got de crema agria (la faig amb 200
ml. de nata líquida i el suc d'una llimona), 1 culleradeta de vainilla 
per
al topping: 2/3 de got de nous picades, 2/3 de got de sucre morè, 2/3 de got de
farina, 1/4 culleradeta de sal i uns 75 grams de mantega a daus (freda)
les
proporcions són aquestes: una culleradeta equival a 5 grams, 1 got a uns 250
grams.
1.  
Primer de tot farem el
topping: en un bol treballem la mantega freda, hi afegim el sucre i la farina
fins que sembli sorra, i afegim la sal i finalment les nous picades. Reservem.
2.  Posem
la mantega per la massa a fondre al foc (o al microones). I fem la crema àgria:
barregem en una tassa els 200 ml. de nata líquida amb el suc de llimona i
remenem, es tornarà una mica espessa.
3.  Barregem
tots els ingredients "secs" en un bol (farina, cacau,  llevat, canyella, ...) i en un altre els ous
amb el sucre, hi afegim la crema i la mantega fosa i remenem..
4.  Afegim
els ingredients secs als humits i remenem, no gaire, just perquè es barregin
formant una massa.
5.  Aboquem
a les cassoletes de paper arrissat dins uns motlles per a magdalenes.
6.  Hi
afegim el toping de nous per sobre.
7.  I
ho posem a coure al forn a 170 graus durant 25 minuts. Els últims 2 minuts
podem gratinar.
|  | 
| els ingredients per la massa | 
|  | 
| ingredients per al topping | 
|  | 
| fem la nata àgria amb la llimona | 
|  | 
| treballem els daus de mantega | 
|  | 
| amb el sucre | 
|  | 
| textura com de sorra de la platja .... | 
|  | 
| ja tenim el topping a punt | 
|  | 
| i ara els ous | 
|  | 
| amb el sucre | 
|  | 
| i els ngredients humits... la crema, la mantega fosa | 
|  | 
| i ara barregem els ingredients secs | 
|  | 
| ho barregem tot bé | 
|  | 
| i ala mànega pastissera | 
|  | 
| anem omplint els motlles fins a 3/4 parts | 
|  | 
| i afegim el topping de nous | 
|  | 
| boníssims | 
 
 
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!