26 de jul. 2024

Pastís fred d'arròs amb ou dur, tonyina i tomàquet

 


Un plat fresc, fàcil i que es fa el dia abans i queda molt bé. Complet i gustós. 


Dificultat

Mitjana

Temps

1 hora

Cost per ració

0,80€

 

Ingredients per un pastís per unes 4 persones:  per la maionesa (1 ou, oli, sal, all i suc d’un quart de llimona) pel pastís: 300 grams d'arròs rodó (o una tassa ben plena), 3 ous, 3 llaunes de tonyina, 1 llauneta de blat de moro, una llauneta d’olives sense pinyol.

Faig l’arròs

1)    Primer de tot coc l’arròs (millor de tipus rodó). Com ho faig? Fàcil. Poso un got ple d'a d’arròs i he de tenir el doble de volum en aigua (dos gots d’aigua).

2)    Poso l’arròs en una olla i el cobreixo amb l’aigua.

3)    Poso el foc i quan comenci a bullir, salo i deixo coure tapat fins que l’arròs s’ha menjat tota l’aigua.

4)    Aturo el foc i veig que ha quedat un arròs amb una textura enganxosa que ens anirà molt bé per fer el pastís. L’aparto

 

Faig la maionesa

1)    Poso un ou sencer, sal, all (en pols i trinxat fresc), un raig de llimona i cobreixo amb oli d’oliva generosament. Poso el turmix al fons i arrenco apujant-lo molt a poc a poc perquè es vagi lligant. Obtindré una maionesa ben lligada i molt bona.

 

Coc els ous

1)    Poso aigua en una olla, quan arrenqui el bull hi afegeixo els ous amb compte que no es trenquin. Jo m’ajudo sempre amb una cullera de sopa acompanyant l’ou fins el fons.

2)   Deixo coure 10’ , aturo el foc i refredo ràpidament per aturar la cocció dels ous. Deixo refredar. Els pelo i trinxo amb una forquilla

 

Faig el farcit

1)    Molt fàcil: en un bol barrejar bé la tonyina, els ous trinxats amb 3 cullerades de maionesa (deixo la resta per cobrir el pastís) i afegeixo el blat.

 

Munto el pastís

1)    Poso film transparent en el fons i parets d’un motlle d’aquells de plumcake (o un taper o el que tinguis)

2)   Pinto amb oli

3)   Poso una base d’arròs deixant l’altra meitat per després

4)   Poso el farcit fet al bol a mode de capa del mig

5)   I tapo amb la resta d’arròs. Tot això ho faig amb una cullera gran i procurant anar apretant la base. Tot ha de quedar el màxim compactat.

6)   Tapo amb un paper de forn. Tingues en compte que lo de sobre serà la base del pastís i aquest paper de forn ens anirà molt bé després per girar-lo i traslladar-lo a una safata de presentació.

7)   Deixo a nevera una nit o unes 3 hores com a mínim

8)   L’endemà poso una safata i giro el motlle. Trec el film transparent amb compte. Cobreixo amb la maionesa i decoro amb unes olives.

 

Bon profit!

 




































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!