Amanida russa amb lluç i gambes
Dificultat |
Mitjana |
Temps |
1 hora |
Cost per ració |
3,10€ |
Una amanida russa diferent, amb un toc de mar, fresca i com a plat únic és genial a l'estiu, els dies de calor. Oi?
Ingredients per unes 6 persones: 5 patates mitjanes, 6 pastanagues grans, un
grapat de mongeta tendra (uns 400 grams), 6 talls de lluç petits, 12 gambes
pelades grans i un grapat de gambes pelades petites (avui he posat mig quilo), sal, oli d’oliva pebre
negre, 6 ous. Cibulet picat.
Per la maionesa: 1 ou, oli d’oliva, sal i all picat (si agrada). Si no poses all pots afegir suc de llimona.
1.
Primer de tot netejo les verdures i les tallo a daus ni molt grans ni molt petits.
2.
Coc els ous (10 minuts aigua bullint), i els deixo refredar. Els pelo i els
ratllo.
3.
Coc en una olla amb aigua bullint les patates, les
pastanagues i la mongeta tendra al dente (aproximadament són uns 12/14 minuts). El que faig és treure un dau i mirar el punt de cocció. Ho escorro i ho deixo refredar.
4.
Fregeixo a la planxa els talls de lluç. Els tallo a
daus petits i reservo. També es poden esmicolar amb les mans. Al teu gust.
5.
Fregeixo les gambes un parell de minuts. Reservo.
6.
Faig la maionesa, com? Poso tots els ingredients en un
vas alt i amb el turmix des de la base pujant a poc a poc faig la maionesa fins
que tot quedi ben lligat.
7.
En un bol barrejo tots els ingredients excepte les
gambes grans, salpebro al gust i afegeixo la maionesa. Ho deixo a la nevera que
es refredi una mica.
8.
Munto els plats i decoro amb les gambes grans i
espolso cibulet per sobre.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!