11 d’abr. 2014

Pollastre amb romaní i llimona al forn (acompanyat de patates)


Pollastre?
Al forn? 
Agrada a quasi tothom ,arregla un dinar per molta gent, i poca feina! 
Amb unes branques de romaní li donem aquell toc especial !

Apa, que fer-lo és qüestió de tenir els ingredients... la resta la fa el forn !





Ingredients per 4/5 persones: 1 pollastre tallat a octaus, unes 10 branques de romaní fresc, el suc de dues llimones,  2 o 3 grans d’all, oli d’oliva, mantega, sal i pebre i unes patates per acompanyar (jo poso una patata per persona aproximadament)

1er)  posem el forn a escalfar a uns 200 graus i preparem les safates d’anar al forn: en farem servir dues. En una farem les patates i a l’altra el pollastre. Jo hi poso paper d’estrassa a la base.
2on) Netegem el pollastre ben net i el deixem escórrer. Ara hi posarem el romaní. Com? Aixequem la pell una mica i hi posem a cada tall una petita branca de romaní, una mica de mantega, sal i pebre al gust, i tornem a tapar amb la pell. Això ho fem amb totes les peces de pollastre mirant per on puguem posar els ingredients.
3er)  Posem els trossos de pollastre a la safata i els reguem amb el suc de les llimones, hi posem branques de romaní al voltant (totes les que ens han sobrat) i també la llimona tal qual ens hagi quedat després d’extreure’n el suc (ho aprofitarem tot que també li donarà gustet la pell i la polpa)
4rt)  Netegem les patates, les assequem, les tallem per la meitat i les posem en una safata, fem uns talls creuats amb un ganivet, les salpebrem al gust i un bon raig d’oli i
5è)  pollastre i patates al forn calent,  ho coem durant uns 40 minuts, veurem que ja està quan el pollastre està rosset. Aquell color tan característic daurat. I alhora es couran les patates aprofitant l’energia al màxim.
6e)  Traiem del forn, i reguem amb una mica de suc del pollastre les patates. Servim a taula.


els ingredients

posem dins la pell una branqueta de romaní i mantega


hi aboquem el suc de llimona

les dues safates per anar al forn

estalviem en energia cuinant diversos aliments alhora



3 comentaris:

  1. mmmm... com m'agrada la cuina al forn neta i poca feina. Prenc nota del paper d'estrassa, no se m'havia acudit utilitzar-ho!
    ahir ens avancaves el romaní com a ingredient aixi que la recepta ja guanyava punts abans de ser publicada! XD

    ResponElimina
  2. Avui a casa hem dinat pollastre a la JuCuinesiMes
    ha sigut cuinat i menjat. Delicios!

    ResponElimina
  3. Feta! Molt fàcil pràctica. Per mi amb seitan, pollastre pel company, com sempre. El resultat, boníssim igualment! Gràcies per la recepta!!

    Laia

    ResponElimina

Agraïda per la teva aportació !!!