Pollastre?
Al
forn?
Agrada
a quasi tothom ,arregla un dinar per molta gent, i poca feina!
Amb
unes branques de romaní li donem aquell toc especial !
Apa,
que fer-lo és qüestió de tenir els ingredients... la resta la fa el forn !
Ingredients per 4/5 persones:
1 pollastre tallat a octaus, unes 10 branques de romaní fresc, el suc de dues
llimones, 2 o 3 grans d’all, oli d’oliva,
mantega, sal i pebre i unes patates per acompanyar (jo poso una patata per persona
aproximadament)
1er) posem
el forn a escalfar a uns 200 graus i preparem les safates d’anar al forn: en
farem servir dues. En una farem les patates i a l’altra el pollastre. Jo hi
poso paper d’estrassa a la base.
2on) Netegem el pollastre ben net i el deixem
escórrer. Ara hi posarem el romaní. Com? Aixequem la pell una mica i hi posem a
cada tall una petita branca de romaní, una mica de mantega, sal i pebre al
gust, i tornem a tapar amb la pell. Això ho fem amb totes les peces de
pollastre mirant per on puguem posar els ingredients.
3er) Posem
els trossos de pollastre a la safata i els reguem amb el suc de les llimones,
hi posem branques de romaní al voltant (totes les que ens han sobrat) i també
la llimona tal qual ens hagi quedat després d’extreure’n el suc (ho aprofitarem
tot que també li donarà gustet la pell i la polpa)
4rt) Netegem
les patates, les assequem, les tallem per la meitat i les posem en una safata,
fem uns talls creuats amb un ganivet, les salpebrem al gust i un bon raig d’oli
i
5è) pollastre
i patates al forn calent, ho coem durant
uns 40 minuts, veurem que ja està quan el pollastre està rosset. Aquell color
tan característic daurat. I alhora es couran les patates aprofitant l’energia
al màxim.
mmmm... com m'agrada la cuina al forn neta i poca feina. Prenc nota del paper d'estrassa, no se m'havia acudit utilitzar-ho!
ResponEliminaahir ens avancaves el romaní com a ingredient aixi que la recepta ja guanyava punts abans de ser publicada! XD
Avui a casa hem dinat pollastre a la JuCuinesiMes
ResponEliminaha sigut cuinat i menjat. Delicios!
Feta! Molt fàcil pràctica. Per mi amb seitan, pollastre pel company, com sempre. El resultat, boníssim igualment! Gràcies per la recepta!!
ResponEliminaLaia