22 de maig 2015

Pa de pessic amb cireres climentones




 Aquest és el pa de pessic de sempre amb iogurt i oli amb  unes cireres de Sant Climent de Llobregat, boníssimes, fresquíssimes i extraordinàries. Es pot presentar tal qual o amb melmelada de cirera per sobre i pot ser un esmorzar o berenar molt energètic !!! 
Ingredients (per unes 8 persones): iogurts ( o 1 iogurt i uns 150 ml. de crema de llet), 6 ous, 4 mides del iogurt de sucre, 6 mides del iogurt de farina, una mica d’oli d’oliva (mitja mida de iogurt), 2 sobres de llevat químic (tipus Royal o similar), unes cireres desossades (a gust, jo n'hi poso mig quilet pesades un cop ja netes de tot)

Per comptar les quantitats en aquesta coca farem servir els pots del iogurt com a mida (jo utilitzo els iogurts grecs que són més cremosos i aporten més greix a la massa). Per això, primer de tot traurem el iogurt de dins el recipient i el netejarem.


  1. Posem el forn a escalfar (a uns 180 graus)
  2. Untem un motlle mitjanet amb oli o mantega fosa escampant-la amb un pinzell i després espolsant-hi farina o bé o substituïm per un paper de forn.
  3. Separem les clares i els rovells. Les clares en un pot per muntar les clares i els rovells en un bol gran on farem tota la massa. Deixem les clares a la nevera (sobre tot si és estiu). Treballem els rovells amb les 4 mides de sucre. Hi afegim el iogurt i la crema de llet i ho treballem. Hi afegim oli d’oliva i ho afegim treballant-ho molt bé perquè no quedin grumolls.
  4. Aboquem a la massa el llevat passat pel tamís i la barregem bé.
  5. Aboquem la farina (les 6 mides) tot tamisant-la i a poc a poc i l’anem treballant perquè es vagi barrejant bé amb la massa.
  6. tallem a trossos petits les cireres.
  7. Muntem les clares a punt de neu amb un polsim de sal. 
  8. Aboquem les clares muntades i barregem amb molt de compte amb la massa. Ho treballem amb una pala o llengua de pastisseria que va millor. Si es treballa de sota a sobre va molt millor. Es tracta d’aprofitar l’aire que li hem donat a les clares i no fer-ho malbé.
  9.  Hi afegim les cireres que quedin ben escampades. Les podem afegir en el mateix bol on hem treballat la massa i després afegir-ne damunt el motlle. Podem espolsar amb una mica de sucre per sobre. Durant la cocció ja veureu que es van integrant a la massa.
  10. El posem al forn a foc mitjà (uns 180 graus de forn, sols el de sota) durant aproximadament uns 45 minuts (fins que la coca sigui cuita, ho sabrem punxant al centre i en sortir el punxó net).  No obrir el forn fins passada una estona i deixar la coca reposar una mica abans de treure-la del forn.
  11. Deixar refredar i desemmotllar.
els ingredients

separem rovells i clares

ho treballem bé

hi afegim el iogurt i la crema de llet


tamisem la farina


barregem tot bé


i ara amb molt compte les clares muntades a punt de neu


aboquem les cireres ben netes

que s'integrin amb la massa i

al motlle, espolsem amb sucre i al forn uns 45 minuts











3 comentaris:

  1. Moltes gràcies Silvia. He aprofitat les cireres sobrants de fer melmelada!

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies Silvia. He aprofitat les cireres sobrants de fer melmelada!

    ResponElimina

Agraïda per la teva aportació !!!