8 de maig 2015

pastís fred de tonyina (sense cocció)


Ingredients (per unes 4/5 persones): llesques de pa de motlle sense crosta (uns 300 grams aproximadament, un paquet mitjà), uns 200 grams de tonyina ( o 4 llaunes petites), uns 200 grams de tomàquet fregit, uns 450 grams de maionesa, 2 o 3 ous, i per decorar: olives, pebrot escalivat, enciam iceberg, tomàquets cherrie (no cal tot, escollim segons gustos)
         
1.   Cobrim amb film transparent un motlle de plum-cake
2.   Posem els ous en aigua bullint durant 10 minuts, aturem el foc i posem amb aigua freda per aturar la cocció. Pelem, reservem 3 o 4 rodanxes per decorar i la resta la ratllem.
3.   Preparem el farcit, apartem la maionesa, ratllem l’ou dur, escorrem la tonyina, tallem el pa a mida...
4.   Posem una capa de pa, untem amb tomàquet fregit (una capa de mig dit, no gaire prima), posem una capa de tonyina, i ara toca una capa d’ou dur ratllat, i finalment una capa de maionesa. Aquestes cinc capes les podem repetir un parell de cops o fins que arribem al capdamunt del motlle. Jo avui he posat 2 capes de pa amb tomàquet entremig i he fet la base més forta amb 2 capes de pa de motlle.
5.   Acabem amb una capa de pa sense res i que quan desemmotllem quedarà a sota de tot. Fem pressió amb les mans per compactar-ho tot, tapem i posem a la nevera mínim un parell d’hores o tot una nit.
6.   Desemmotllem i posem en una safata de servir a taula que podem decorar amb un llit d’enciam. Cobrim el pastís amb maionesa, jo ho faig amb una llengua pastissera. Després hi posem enciam tallat a juliana (tires molt fines) i decorem amb els ingredients escollits (olives, rodanxes d’ou dur, ....)

Bon profit !



els ingredients

preparem el motlle de plumcake


ratllem i piquem els ingredients


tallem el pa a mida


una capa amb pa i salsa de tomàquet


tonyina

ou dur ratllat

i maionesa





apretem i tanquem bé i deixem a nevera unes hores

desenmotllem



farcim amb maionesa


i guarnim amb enciam, pebrots i olives






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!