divendres, 3 de maig de 2013

Estofat de sípia i patata

un plat amb sabor a mar 


Ingredients (per unes 5/6 persones):
·         2 sípies (almenys una que sigui negra)
·         Verdures: 3 patates, 2 cebes, uns 300/400 grams de tomàquet triturat
·         Fumet de peix
·         Altres: oli d’oliva, sal, 3 grans d’all, una cullerada de pebre vermell i algunes herbes aromàtiques (una branca de farigola, ...)
               
1.   Netejar i tallar a trossos les sípies, fregir-les en una cassola amb oli i els alls. Apartar
2.    Sofregir la ceba a la cassola amb oli d’oliva uns 10 minuts, afegir-hi la patata neta i tallada a daus grans. Aportar-hi el pebre vermell i abocar-hi el tomàquet natural triturat. Deixar coure uns 5 minuts més.
3.    Abocar-hi el fumet fins cobrir les patates. Les patates les hem de coure depenent del tamany dels trossos però aproximadament entre 15 i 20 minuts. Quan faltin cinc minuts per acabar la cocció hi afegirem la sípia.
4.    Parem el foc, tapem i deixem reposar 5 minuts. Servim acompanyat si volem amb ametlla a granets

Bon profit!


tots els ingredients...

fregir els alls amb l'oli d'oliva

tallar la sípia

fregim la sípia amb els alls fins que estigui feta

en una cassola gran hi fregim la ceba 

pelem i tallem les patates

les afegim a la ceba


hi aboquem el tomàquet triturat

deixem escòrrer la sípia i reservem el suc

aboquem el brou de peix


afegim la sípia 

i deixem coure

servim calent

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!