Xili vegà de moniato
Dificultat |
Mitjana |
Temps |
2 hores |
Cost per ració |
3,40€ |
Un plat molt complet, o una tapa molt saborosa. Especial per persones veganes i una fabulosa proposta per portar en carmanyola.
Ingredients per unes x persones: 1 moniato gran, una
ampolla de cervesa (200ml), una llauna de mongetes negres cuites i una altra de
mongetes roges (frijoles), 2 tasses de brou de verdures, 4 tomàquets
escalivats, 1 pebrot vermell, 2 tallets d’api, 1 ceba gran, i d’espècies: 1
culleradeta mida cafè de bitxo o caiena, 1 cullerada de postres d’orenga, una
altra de pimentó vermell i una altra de comí. 4 dents d’all, oli d’oliva, sal i
pebre negra. Per cobrir: un alvocat, una llimona i cibulet fresc picat.
1. Primer de tot, mesuro
els ingredients, netejo les verdures i les tallo ben petites.
2. En una cassola o olla
gran aboco un raig d’oli d’oliva, a escalfar i afegeixo per aquest ordre: els
pebrots, la ceba, l’api tot ben petit. Ho coc uns 3 minuts.
3. Afegeixo l’all trinxat,
i les espècies (comí, orenga, caiena). Salpebro al gust. Deixo coure només un
parell de minuts
4. Afegeixo la cervesa i
deixo coure fins que s’hagi reduït a la meitat aproximadament. Això seran uns 7
o 8 minuts.
5. Afegeixo el moniato
tallat a daus petits, les mongetes, els tomàquets escalivats tallats a daus
petitons i el brou de verdures.
6. Remeno bé i deixo coure
a foc lent uns 15 o 20 minuts.
7. Mentrestant tallo
l’alvocat a daus, la llimona a mitges llunes i el cibulet picadet.
8. Serveixo a taula amb la
cobertura o que cadascú se la posi al seu plat.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!