Paella de bacallà i moniato
Dificultat |
Mitjana |
Temps |
1 hora |
Cost per ració |
2,40€ |
Ingredients per unes 4 persones: 400 grams d’arròs
rodó, un litre de brou de peix, uns 200 grams de bacallà dessalat (a daus) i uns
150 grams més esmicolat. He comprat a la bacallaneria un especialment preparat per fer esqueixada. Un ramell d’alls tendres, uns 300 grams de moniato (2 petits per exemple), pebrot vermell o un de verd, uns fils de safrà, sal, pebre negre, oli
d’oliva, 3 grans d’all (un per la picada), dos tomàquets madurs
1. Primer de tot avui faré una picada amb el safrà i l’all per extreure’n tot el sabor i aroma. Poso els fils de safrà en un morter i els pico, hi afegeixo un gra d’all trinxat i pico una estoneta bé. Afegeixo un xic de brou de mar i ho deixem infusionar una estoneta. (i abocaré tota aquesta preparació justament al final del sofregit)
2. Pelo el moniato, i d’una
meitat el tallo a la brunesa, o en daus petits iguals. (el tall també es coneix
com a la jardinera). I l’altra meitat la tallaré a rodanxes petites (o mitges
llunes) per afegir per sobre l’arròs.
3. Pelo els alls tendres i
els tallem a la brunesa. Després ratllo els 2 tomàquets madurs. I pico els dos
grans d’all.
4. Ara és el moment de
tallar el llom de bacallà a daus grans (aptes per posar a la paella).
5. Quan ja tinc tots els
ingredients preparats passo a fer el sofregit. Començo
6. En la paella amb oli
dauro les rodanxes de moniato fins que quedin enrossides i les aparto.
7. En la mateixa paella
marco el bacallà per totes dues bandes i aparto.
8. Poso el moniato tallat a
daus petits i el sofregeixo a foc suau.
9. Hi afegeixo el bacallà esmicolat. Coc uns minuts i afegeixo els alls tendres, afluixo el foc, compte que no se’m cremin els alls. En un parell de minuts... afegeixo el pebrot, el bacallà a daus marcat abans, el tomàquet ratllat i remeno bé. Aromatitzo amb pebrot vermell dolç, i un xic de pebre blanca. Si cal, salo un xic. Però alerta que el bacallà ja és salat.
10. Quan tot estigui ben
fet, amb un color enfosquit, afegeixo la picada de safrà i remeno i ja puc aturar el foc (ja tinc el sofregit
preparat). En aquest moment, puc desar-lo en un taper o bé fer l’arròs.
11.
Escalfo el brou i aboco l’arròs i remeno bé perquè es
barregi tot bé.
12.
Aboco el brou ben calent i distribueixo bé per tota la
paella.
13.
Tapo i deixo coure un total de 15 minuts a foc mig,
dels quals els 5’ primers a foc fort, els 5’ segons minuts a foc baix i els
últims 5 minuts a foc fort altre cop. Tot tapat..
14.
En el minut 5’ de cocció afegeixo les
rodanxes de moniato per tal que estiguin al foc 10 minuts. Remeno lo just
perquè s’incorporin bé. I quan s’acaba tota la cocció de l’arròs aturo el foc i
deixo reposar uns minuts.
15.
Serveixo a taula.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!