Pebrots farcits de soja al forn (vegans)
Dificultat |
Mitjana |
Temps de preparació temps de cocció |
20’ 55’ |
Cost per ració |
2€ |
Aquests pebrots resulten molt bons. Sí
que he de dir que, el proper cop els faré amb pebrots verds de fregir tallats
longitudinalment (a lo llarg) que són més prims i quedaran més tous. Aquests
pebrots van quedar al dente, sí que tenen molt bona presentació. I una solució
podria ser coure’ls abans de farcir-los uns 15 o 20 minuts al forn i que és el que us proposo a la recepta.
Per la resta, el farcit resulta
deliciós. I és que la soja texturitzada és un molt bon recurs per tots aquells
plats vegans.
Ingredients per unes 2 persones:
4 pebrots vermells o d’un altre color, 75 grams de soja texturitzada, 125ml.
de brou de verdures, una ceba, 1 dent d’all, 4 pastanagues, 75 grams de salsa
de tomàquet, 40ml, de vi blanc o brandi, uns pinyons i un xic de pebrot vermell
dolç, comí, orenga, sal, pebre negre i oli d’oliva.
1.
Primer de tot, mesuro els ingredients, els peso i
aparto per tenir-los tots preparats.
2.
Poso la soja a hidratar amb el brou calent. Ho remeno
i deixo reposar uns 10 minuts. Si cal afegeixo un xic més de brou (o aigua)
3.
Sofregeixo la ceba tallada ben ben petita en una
paella amb oli d’oliva i un gra d’all per aromatitzar. Quan l’all s’enrosseix l’aparto
perquè no es cremi.
4.
Poso els pinyons a hidratar amb aigua freda. (és per
evitar després que se’ns cremin)
5.
Afegeixo les pastanagues tallades a daus petitíssims. També
s’hi pot posar carbassa o api per donar-li un sabor especial. Jo avui només he
fet servir pastanaga. Ho sofregim tot fins que està fet. Salpebro al gust.
6.
Poso el forn a escalfar a 200 graus a sota i a sobre. Talló els pebrots per la part de sobre com si volgués treure un barret i els coc al forn amb un xic d'oli d'oliva uns 20' (això ho faig perquè els pebrots que usi tenen una pell i carns gruixudes)
7.
En aquest moment de cocció afegeixo la soja
texturitzada a les verdures, remeno bé i rectifico de sal i pebre. Coc uns minuts i ...
8. Afegeixo la salsa de
tomàquet, un xic de sucre i sal sobre el tomàquet per equilibrar l’acidesa. I barrejo
bé. Faig coure uns 5 minuts i ...
9. Apujo el foc i aboco el
brandi. Coc fins que s’evapori i la salsa es redueixi. Apago el foc i deixo
reposar.
10. Trec els pebrots del forn. Els farceixo amb la soja i
les verdures i
11. A coure al forn uns 15
minuts.
12. Els trec del forn i poso
uns pinyons i torno al forn uns 10’ més. I serveixo a taula.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!