Pebrots farcits de soja al forn (vegans)
| 
   Dificultat  | 
  
   Mitjana  | 
 
| 
   Temps de preparació temps de cocció  | 
  
   20’ 55’  | 
 
| 
   Cost per ració  | 
  
   2€  | 
 
Aquests pebrots resulten molt bons. Sí
que he de dir que, el proper cop els faré amb pebrots verds de fregir tallats
longitudinalment (a lo llarg) que són més prims i quedaran més tous. Aquests
pebrots van quedar al dente, sí que tenen molt bona presentació. I una solució
podria ser coure’ls abans de farcir-los uns 15 o 20 minuts al forn i que és el que us proposo a la recepta.
Per la resta, el farcit resulta
deliciós. I és que la soja texturitzada és un molt bon recurs per tots aquells
plats vegans. 
Ingredients per unes 2 persones: 
4 pebrots vermells o d’un altre color, 75 grams de soja texturitzada, 125ml.
de brou de verdures, una ceba, 1 dent d’all, 4 pastanagues, 75 grams de salsa
de tomàquet, 40ml, de vi blanc o brandi, uns pinyons i un xic de pebrot vermell
dolç, comí, orenga, sal, pebre negre i oli d’oliva.
 
1.      
Primer de tot, mesuro els ingredients, els peso i
aparto per tenir-los tots preparats. 
2.      
Poso la soja a hidratar amb el brou calent. Ho remeno
i deixo reposar uns 10 minuts. Si cal afegeixo un xic més de brou (o aigua)
3.      
Sofregeixo la ceba tallada ben ben petita en una
paella amb oli d’oliva i un gra d’all per aromatitzar. Quan l’all s’enrosseix l’aparto
perquè no es cremi. 
4.      
Poso els pinyons a hidratar amb aigua freda. (és per
evitar després que se’ns cremin)
5.      
Afegeixo les pastanagues tallades a daus petitíssims. També
s’hi pot posar carbassa o api per donar-li un sabor especial. Jo avui només he
fet servir pastanaga. Ho sofregim tot fins que està fet. Salpebro al gust.
6.      
Poso el forn a escalfar a 200 graus a sota i a sobre. Talló els pebrots per la part de sobre com si volgués treure un barret i els coc al forn amb un xic d'oli d'oliva uns 20' (això ho faig perquè els pebrots que usi tenen una pell i carns gruixudes)
7.      
En aquest moment de cocció afegeixo la soja
texturitzada a les verdures, remeno bé i rectifico de sal i pebre.  Coc uns minuts i ...
8.       Afegeixo la salsa de
tomàquet, un xic de sucre i sal sobre el tomàquet per equilibrar l’acidesa. I barrejo
bé. Faig coure uns 5 minuts i ...
9.       Apujo el foc i aboco el
brandi. Coc fins que s’evapori i la salsa es redueixi. Apago el foc i deixo
reposar.
10.   Trec els pebrots del forn. Els farceixo amb la soja i
les verdures i 
11.   A coure al forn uns 15
minuts.
12.   Els trec del forn i poso
uns pinyons i torno al forn uns 10’ més. I serveixo a taula.
Bon profit!

















Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!