Ingredients per unes 50 croquetes : uns 800ml de beguda O llet de civada (o una altra beguda vegetal), uns 250 grams de farina, 1 kg de rovellons (poden ser a trossos que surten més bé de preu), 2 cebes grans, oli d’oliva, sal i pebre.
Primer de tot netejo bé els rovellons. Com? cadascú ho fa diferents però jo poso el rovelló sota l’aixeta i amb els dits vaig traient les herbes i cosetes que trobo. Aleshores els tallo a trossets mitjans o petits i els poso a escórrer..
Poso oli d’oliva amb unes làmines d’all i un bitxo (si es vol donar-li un toc picant). Ho aromatitzo uns 5/7 minuts a foc lent. I trec alls i bitxo.
Poso la ceba i la sofregeixo (la ceba tallada molt ben trinxada, tot i que després ho passaré pel turmix).
Quan estigui feta hi afegeixo els rovellons i els coc a foc mig entre 10 i 15 minuts. Salpebro al gust.
Ho passo pel turmix perquè quedi com una pasta. Si queda algun trosset petit, no passa res, ens el trobarem quan mengem la croqueta. I té certa gràcia, no?
Ara faré una beixamel dins la massa. Com?
Afegeixo farina i barrejo. Així aconsegueixo una pasta espessa i homogènia. Després afegeixo la llet vegetal tot barrejant i miro que que em quedi una pasta espessa.
Apago el foc, tasto i rectifico de sal i pebre. Aboco la massa en un bol, tapo amb film transparent i quan sigui fred ho poso a la nevera a reposar.
L’endemà (o al cap d’unes 3 o 4 hores), faig les formes de les croquetes. Si ho necessito per espessir hi afegeixo pa ratllat. Poso dos plats: un amb pa ratllat i l’altre amb llet vegetal. Primer les passo per la llet vegetal i després per pa ratllat.
Les fregeixo en abundant oli d’oliva ben ben calent.
Si les vull congelar, en el punt 9 les col·loco en tapers o bosses i al congelador.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!