Ingredients per un pastís per unes 6 persones: 250 grams de formatge mascarpone, 3 ous, 70 grams de sucre blanc, 12 melindros (o pa de pessic), 250 ml d’aigua i 4 cullerades de te matcha en pols (2 per fer el te matxa i 2 més per decorar al final).
Primer de tot preparo el te matxa. Com? Poso l’aigua a bullir, quan comença a ser calenta hi afegeixo 2 cullerades de te i barrejo bé fins que no quedin grumolls. Abans de bullir, aturo el foc i deixo reservat. Cal que es refredi per fer-la servir després.
En un bol separo les clares de les iemes.
En el bol de les clares amb un polsim de sal les munto a punt de neu i les aparto
En el bol de les iemes hi afegeixo el sucre i bato.
Afegeixo el mascarpone i bato.
Hi vaig afegint a la crema les clares a punt de neu fent moviments amb suavitat de sota a amunt amb una llengua pastissera. Amb compte de respectar l’aire que he aconseguit muntant les clares.
I ara ja passo a muntar el pastís
Suco uns melindros en el te i els poso de base que cobreixi bé tota la base. No cal que quedin molt xops, amb una cullera de sopa vaig humitejant-los amb el té. A continuació poso una capa de crema que cobreixi bé.
Faig una nova capa de melindros sucats i una nova de capa de crema.
Ho poso a la nevera almenys unes 3 hores així aconsegueixo que el pastís sigui més sòlid i dens.
Trec del motlle amb compte i espolso per sobre 2 cullerades de te matxa, ho faig amb un tamisador.
I serveixo fresquet a taula.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!