Dificultat |
Mitjana |
Temps |
1 hora i mitja |
Cost per ració |
1,20€ |
Perquè no utilitzar cervesa en comptes de vi pel sofregit? Perquè
no s’aconsella la ceba en una paella? Doncs m’he atrevit i, ... ha quedat
boníssima.
El que fa especial aquesta paella són justament aquests dos
ingredients. T’animo a que provis de fer-la.
Ingredients
per unes 8 persones: 7/8 tasses d’arròs bomba (o uns 700 grams), 1 litre de brou d’herbes o d’aigua i 400 ml de cervesa (2 quintos). Lles verdures següents: 1
pebrot verd, un pebrot verd, un carbassó, mig quilo de mongeta verda, uns 300
grams de xampinyons, 1 ceba mitjana. A més a més per aromatitzar : un bitxo, 4
o 5 dents d’all, sal, pebre, oli d’oliva i pebrot vermell en pebre
1)
Primer de tot, faig el
sofregit. Avui ho he fet a primera hora del matí però es pot fer el vespre
abans.
2)
Netejo, pelo i tallo les
verdures totes ben petites,.
3)
Poso oli en una paella
gran d’aquelles amples i planes i els alls laminats i el bitxo. Sofregeixo
aquests alls per tal que l’oli s’aromatitzi. Trec els alls i deixo el bitxo. I
ara aniré afegint totes les verdures
4)
Vaig posant les verdures
deixant 5 minuts entre afegir una i la següent. En aquest ordre vaig posant: la
ceba. (coc 5’ minuts), els pebrots (5’ més), la mongeta i els xampinyons.
5)
Ho sofregeixo tot a foc mig.
Salpebro al gust. Afegeixo alguna espècie que li doni un toc com per exemple el
pebrot vermell, tot dependrà del sabor que més ens agrada. Això sí, millor no
barrejar les espècies sinó les coneixes.
6)
En aquest punt apujo el
foc i aboco la cervesa, deixo coure 5 minuts,
7)
Ja tinc el sofregit preparat..
Posem que al cap de dues hores ja és hora de dinar. Doncs bé, poso a escalfar
el sofregit a la paella, trec el bitxo que ja ha donat el gust al sofregit.
8)
Poso el brou a escalfar.
Si no tinc brou puc fer-ho amb aigua i fer un brou amb un parell de verdures
que tingui (pastanaga, api, ceba, porro...). En cas últim puc fer servir aigua,
però millor evitar-ho.
9)
Quan el sofregit està
calent hi afegeixo l’arròs que barrejo bé amb tota la resta d’ingredients. Deixo
que l’arròs es faci un parell de minuts perquè així agafa consistència i remeno
bé tots els ingredients. Vull que l’arròs faci una capa per fora per donar-li
una certa consistència.
10) Aboco
el brou calent. Són dues mides de tassa de líquid per tassa d’arròs, si s’hi
posa més, queda més caldós. Coc uns 15 minuts a foc mig vigilant el nivell de
brou i, si cal, n’afegeixo. A mi em va bé dividir la cocció de 15 minuts en 3
parts de 5’, la primera cocció de 5’ la faig a foc fort, la segona cocció 5’ a
foc suau i els últims 5’ torno a pujar la intensitat.
11)
Tasto i salpebro si cal. Tot això es fa amb la
paella tapada durant tota la cocció.
12) Deixo
reposar uns 10 minuts abans de servir.
Bon
profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!