21 de juny 2019

amanida d’espaguetis de verdura amb vinagreta de cítrics






Dificultat
Fàcil
Temps
30’
Cost per ració
1,20€

Ingredients per unes 4 persones:  2 carbassons grans, 3 pastanagues mitjanes (interessa que estiguin el més rectes possibles), un grapat de tomàquets cherrie, 2 o 3 dents d’all, un manat d’espàrrecs verds. 1 taronja (que usem

Vinagreta: el suc d’una taronja i mitja llimona, un raig de vinagre d’arròs (o d’altre tipus suau com el de poma), sal, pebre i oli d’oliva.

1)     Primer de tot preparo les verdures. Com? Netejo bé els carbassons i les pastanagues senceres. Tallo les puntes i faig els espaguetis usant un espiralitzador (eina per tallar les verdures que surten en forma de tallarines o espaguetis). Els deixo reposar en un escorredor perquè treguin el líquid que contenen
2)    Aromatitzo oli d’oliva en una paella amb les dents d’all pelades i tallades a làmines. Quan siguin rosses procurant que no se’m cremin perquè donaria mal sabor, les trec del foc, aparto les làmines en un bol.
3)    Passo a netejar els espàrrecs, tallo les puntes i les poso a la  paella amb l’oli aromatitzat.
4)    Ara faig la vinagreta especial: extrec el suc de la taronja i de la mitja llimona (jo aprofito i ratllo la pell de mitja taronja i l’aparto). En un pot hi poso els sucs, un raig de vinagre d’arròs (o de poma per ex.), un polsim de sal, de pebre i un bon raig d’oli d’oliva. Xinxollo bé (barrejo) amb el pot ben tancat perquè tot quedi unit.
5)    Munto el plat. Com? Fàcil, molt fàcil. Col·loco els espaguetis de carbassó (color verd), a sobre els de pastanaga (taronja), poso els tomàquets cherrie al voltant (tallats per la meitat) i a sobre els espàrrecs verds (i les dents d’all que he apartat)
6)    A l’hora de servir xinxollo de nou la vinagreta i amaneixo bé el plat i acabo amb la ratlladura de taronja

Bon profit!


els ingredients

faig els espaguetis amb l'aparells


deixo reposar





ratllo la pell de taronja

extrec el suc



faig la vinagreta amb els ingredients 


xinxollo


aromatitzo l'oli d'oliva


passo per la paella els espàrrecs verds

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!