Dificultat
|
Fàcil
|
Temps
|
50’
|
Cost per ració
|
1 €
|
Ingredients per un pastís per unes 5 persones: 100 grams de farina per brioxeria, 80 grams de
cacau en pols, 2 ous, 2 plàtans mitjans, 50 grams d’ametlles crues, 50 grams de
pinyons, 60 grams d’oli d’oliva, i un raig de brandi (10 grams)
1) Primer
de tot posem el forn a escalfar a uns 180 graus. Després pesem tots els
ingredients. Piquem les ametlles. Tallem els plàtans a daus molt molt petits.
Tamisem la farina en un bol, hi aboquem el cacau tot tamisant i després fem el
mateix amb el llevat. Barregem bé les farines.
2) En
un bol batem els ous sencers (clara i rovell) i hi afegim l’oli d’oliva.
3) Hi
afegim el plàtan i barregem bé.
4) Hi
afegim les farines i barregem bé.
5) Hi
afegim les ametlles triturades i els pinyons sencers i finalment hi aboquem el
brandi
6) Omplim
un motlle cobert amb paper de forn i ajudant-nos d’una llengua pastissera hi anem
afegint la massa i aplanant-la bé.
7) Enfornem
durant uns 23 minuts a 180 graus. (forn de sota) tot vigilant. Quan en punxar
surti l’agulla neta vol dir que ja està cuit.
8) Deixem
reposar. Traiem del motlle i servim fred
Un consell: te un gust
molt amarg, no porta sucre i per tant a molta gent no li agradarà potser. Combina molt bé amb una mica de melmelada de
taronja o d’albercoc. Aporta molta
energia.
Quines ganes de xocolata!
ResponElimina