divendres, 30 de juny de 2017

crema de porros freda (Vichisoisse)



Dificultat
Fàcil
Temps
1h.
Cost per ració
1,10€

Ingredients per unes 4 persones: uns 4 porros grandets, 4 patates mitjanetes, 1 litre i mig de brou o aigua, 200 ml de nata líquida per cuinar, pebre blanc, oli d’oliva, uns daus de mantega, sal.
Per decorar: unes fulles de julivert, unes virutes de pernil salat, o unes virutes de porro fregit cruixent, o unes torradetes, ...

1)     Primer de tot netegem bé els porros, traiem la part verda i el cap. Aprofitarem només la part blanca. Els tallem a lo llarg i passem per l’aixeta perquè solen tenir sorra. Els tallem ben petits.
2)    En una olla hi posem la mantega i sofregim la ceba cinc minuts. Després hi afegim els porros i coem uns 5 minuts o més a foc lent procurant que no s’enrosseixin massa.
3)    Mentre, tallem les patates 
4)    Anem remenant els porros al foc. Hi afegim les patates tallades i coem uns minuts perquè enrosseixin.
5)    Hi afegim el brou calent, salpebrem al gust i deixem coure mitja hora.
6)    Aturem el foc, passem el turmix i deixem refredar
7)    Desem a la nevera (o tota una nit o almenys un parell d’hores)
8)    Traiem de la nevera, hi afegim la crema de llet i servim amb la decoració que vulguem

Bon profit!





tots els ingredients


tallem les verdures



sofregim la ceba







aboquem el brou calent


deixem coure


triturem ben fi

hi afegim la crema de llet

i desem a la nevera

servim ben freda

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!