Aquest plat requereix temps, són coccions lentes com les d'abans, sense pressa i millor si es fa el dia abans perquè els sabors són més intensos.
Dificultat
|
Fàcil
|
Temps
|
2h
|
Cost per ració
|
2,5 €
|
Ingredients per unes 8/9 persones: o bé dos pollastres 2 cebes, 3 tomàquets triturats, 4 o 5 dents d’all, un quilo de bolets variats (rovellons, rossinyols,
xampinyons, ...), brou de pollastre (3 gots aproximadament), 1 got de vi negre
o mig de brandi, 1 manat d’herbes (llorer, romaní i farigola), farina, aigua,
pebre negre, sal, oli d’oliva i julivert.
Acompanyament: 1,5 kg de patates (al forn), les
tallo per la meitat, els faig un tall en forma de graella, salpebro i poso unes
branques de romaní i coc al forn a uns 200 graus durant uns 40 minuts.
1) Netejar
els bolets i deixar assecar. Els tallem a trossets no gaire petits.
2) En
una cassola ampla i una mica fonda hi posem força oli d’oliva amb les dents d’all
per aromatitzar.
3) Netegem
el pollastre, el salpebrem i el passem per farina.
4) El
daurem per totes dues bandes i el reservem apart
5) Fem
un sofregit posant la ceba a fregir uns 5 minuts, hi afegim el tomàquet
triturat natural i remenem bé. Tapem i a coure uns 5 minuts.
6) Hi
afegim les herbes en un manat i el pollastre.
7) Reguem
amb el vi negre o el brandi. Abaixem el foc i deixem coure uns 20 minuts.
8) Passats els minuts hi afegim el brou calent i cal vigilar si minva l’aigua i anar-ne
afegint (brou o aigua calenta). Salpebrem si cal i deixem coure 25 minuts més a
foc lent.
9) Saltegem
amb oli d’oliva en una paella els bolets amb all i julivert. Primer hi afegim l’all
i julivert i seguidament els bolets durant uns 5 minuts. Just que deixin anar l’aigua.
10) A
mitja cocció incorporem els bolets a la cassola i aprofitem per remenar bé tota
la cassola i remoure els talls.
Podem acompanyar amb unes patates al forn. Està
més bo fet del dia abans
Bé benefici!
* podem fer servir un pollastre de pagès , és molt millor i queda deliciós tot i que apujarà més el cost per persona (uns 4€ la ració)
![]() |
els ingredients |
![]() |
enfarinar el pollastre |
![]() |
fregir el pollastre |
![]() |
fer un sofregit |
![]() |
afegint ara el tomàquet ratllat |
![]() |
el manat d'herbes i el pollastre |
![]() |
els bolets ben nets |
![]() |
Aboquem brou |
![]() |
i finalment els bolets |
![]() |
i un bon repòs |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!