divendres, 20 de març de 2015

mousse de maduixes i mascarpone


Una mousse de maduixes molt fàcil de fer. La textura i els sabors de la maduixa en mousse amb la maduixa fresca i la nata acabada de muntar ....  i unes postres amb molt bona presentació.


Ingredients per a la mousse : 250 grams de maduixes, 150 grams de formatge mascarpone, 30 grams de sucre i 2 fulles de gelatina.
Amb aquestes quantitats  a mi em van sortir unes 6 copes.

Per acompanyar podem muntar nata (amb uns 200 grams de nata per muntar i 2 cullerades de sucre glacé) o bé fer una salsa amb maduixa i taronja (el suc de mitja taronja, 1 cullerada de sucre i uns 50/60 grams de maduixes). Jo vaig jugar amb el color rosa de la maduixa i el blanc de la nata-


1)     Primer de tot posarem a hidratar les fulles de gelatina en un bol amb aigua ben freda (almenys uns 10’). Mentre netegem les maduixes, les tallem i les passem pel turmix.
2)    Afegim el formatge mascarpone i anem remenant fins aconseguir que quedi tot ben mesclat.
3)    Escorrem la gelatina i seguidament la posem en aigua bullint fins que es dissolgui ( 3 o 4 cullerades d’aigua en un cassó)
4)    Afegim la gelatina a la mousse
5)    Muntem les copes (o també gots) individuals i omplim amb més de la meitat amb la mousse. Ho reservem a la nevera
6)    Si optem per la nata muntada, muntem la nata i acabem d’omplir les copes amb una broca arrissada dins una màniga pastissera perquè quedi ben bonic. Podeu veure com donar-li més cos i consistència a la nata en aquest post: http://jucuinesimes.blogspot.com.es/2015/02/nata-muntar-i-guarnir.html?m=1

 Si optem per la salsa el que farem és passar les maduixes pel turmix, ho colem i afegim el suc de la taronja i el sucre. Tot això ho coem en un cassó durant una estoneta fins que quedi espès i fem refredar. Ho servirem en un bol perquè cadascú s’hi aboqui la salsa al gust.Podem decorar amb una làmina de maduixa per sobre.


ingredients per la mousse

hidratem la gelatina


triturem les maduixes

hi afegim el sucre


i el mascarpone


escorrem la gelatina

i la coem en un parell de cullerades d'aigua bullint

afegim la gelatina aprox. a uns 36 graus

omplim els gots o les copes

i ara a muntar la  nata

hidratem la gelatina (farem el mateix que abans)muntem la nata, cap al final hi afefgim la gelatina i en acabat el sucre

una mànega pastissera i a la nevera uns minuts

omplim

i decoremCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!