11 de març 2015

Canalons d'albergínia



Uns canalons vegetarians boníssims !





Ingredients (per uns 12/14 canalons):
Per al farcit dels canalons:4 albergínies mitjanes, pelades, i tallades a trossos, plaques de pasta per canelons, 1 ceba gran, pa sec (o pa ratllat x espessir) llet, sal, oli d'oliva, una cabeça d’alls, formatge ratllat, mantega,
Per la beixamel: Mantega, sal, nou moscada, llet , farina

  1. Primer de tot, bullim les albergínies netes, pelades i tallades a daus amb una cabeça d’alls durant una mitja hora (i un parell de tomàquets si volem). Escorrem bé.
  2. Fregim la ceba tallada ben petita.
  3. Remullem el pa sec amb llet i escorrem bé. Jo, avui he espessit amb pa ratllat, ...
  4. En una cassola fonda (o en un bol) barregem l’albergínia cuita amb la ceba i el pa. Ho trinxem tot i ho passem per la paella. Hi afegim una mica de llet i farina. Salem i afegim nou moscada. Aquest serà el farcit pels canalons.
  5. Posem en un bol, tapem amb film transparent i deixem reposar, si pot ser a nevera durant unes hores.
  6. Coem les plaques durant uns 12 o 13 minuts, les escorrem i refredem amb aigua freda per aturar la cocció i les estenem damunt un drap ben net sobre el marbre de la cuina. Les farcim amb la pasta feta abans.
  7. En una safata d’anar al forn posem un llit de beixamel, a sobre els canalons i cobrim amb més beixamel.
  8. Alguns daus de mantega, i formatge ratllat i al forn.

Bon profit! 


els ingredients, els tomàquets opcionals


tallem les albergínies


escorrem bé

passem tot pel turmix i rectifiquem de sal i pebre

i després a la paella


ara farem la beixamel


afegim la farina (a ull) fins que la massa sigui cremosa...


nou moscada, i sal

i anem afegint la llet calenta  i remenant...

estenem les plaques


i posem el farcit

enrotllem i...

a les safates per forn


amb formatge ratllat al gust






3 comentaris:

  1. Apa quin curro! Felicitats per tan be que ho expliques amb les fotos! El plat es fa sol, jaja

    ResponElimina
  2. Jaja.. Sol? I tant, Tu fes-los i ja ens expliques!

    ResponElimina
  3. Jaja.. Sol? I tant, Tu fes-los i ja ens expliques!

    ResponElimina

Agraïda per la teva aportació !!!