Podem obtenir molt bona nata a casa, nata de pastisseria, i d'una forma molt fàcil. Simplement has de tenir nata líquida per muntar a la nevera, en un tres i no res podràs gaudir d'un bon plat acompanyat amb una nata deliciosa, acabada de fer. 
Ingredients:  nata líquida
per muntar (de bona qualitat), sucre blanc, sucre glacé, llet, gelatina en pols, mascarpone. 
Eines:
barilles elèctriques, pots fondos, mànegues pastisseres i brocs pastissers,
llengua pastissera, ...
Alguns
consells abans de començar:
-      La nata ha de tenir com a mínim
més d’un 35% de matèria greixosa. Millor fer servir una de bona qualitat.
-      Les eines i la nata ben fredes (poseu-les a la nevera una estona abans).
Les eines ben netes, per suposat.
-      No fem servir sucre de llustre
per afegir a la nata ja que tendeix a fer crema tipus chantilliy i no ens
interessa. Afegim el sucre blanc cap al final i afegint-lo amb compte amb una llengua
pastissera.
-      Si volem fer nata per decorar un
pastís i fer dibuixos caldrà que a més a més fem servir algun element
estabilitzant: gelatina neutra, formatge mascarpone, estabilitzant, maizena,
... avui us explico com fer-ho amb gelatina en pols i amb mascarpone.
-      Compte amb l’estona de muntar la
nata, si estem massa estona i ens passem farem mantega. Quan veiem que està ben
forta parem.
Avui muntarem mig litre de nata, per una banda treballarem la meitat amb una gelatina neutra i l'altre meitat amb un formatge mascarpone.
- Primer
     de tot cal tenir la nata, els pots on la muntarem i les barilles ben
     fredes.
 
- Primer,
     amb gelatina, utilitzarem 250 ml. de nata per muntar, una culleradeta de
     gelatina en pols, una mica de llet, sucre blanc.
 
- Posem
     la gelatina en una tasseta de cafè i cobrim amb llet perque s'hidrati, remenem, posem uns
     10 segons al microones a potència alta, traiem, remenem i deixem atemperar
     (necessitarem treballar-la més tard a una temperatura entre 35 i 36 graus).
 
- Muntem
     la nata en un pot fondo amb les barilles, quan comenci a fer piquets hi
     afegim la gelatina disolta i continuem batent fins que tinguem la nata ben
     muntada.
 
- Afegim
     sucre blanc amb compte.
 
- Omplim
     una mànega pastissera, tanquem amb una agulla i desem a la nevera.
 
- Ara
     anem a fer-la amb mascarpone. Farem servir 250 ml. de nata líquida amb 75
     grams de formatge mascarpone, sucre.
 
- Muntem
     la nata amb les barilles elèctriques, a mig muntar hi afegim el mascarpone
     i continuem muntant
 
- Quan
     estigui al punt òptim hi afegim sucre blanc, omplim una mànega pastissera,
     tanquem amb una agulla i desem a la nevera.
 
- Ara
     decorarem. En aquest cas he fet les proves en diferents plats. A la
     propera ho farem en un pastís. Agafem la mànega pastissera i anem provant
     diferents formes, anem provant de posar la mànega més horitzontal o més
     inclinada... a poc a poc anirem veient quines broques ens van millor.
 
- Desem
     a la nevera perquè es solidifiqui. Avui hi he posat maduixes per sobre. La
     nata ha resultat molt bona en ambdós casos. I ha quedat molt bonic i
     vistós.
 
  | 
| avui li donarem més cos a la nata  | 
  | 
| en una tassa gelatina neutra | 
  | 
| la hidratem | 
  | 
| muntem la nata  | 
  | 
| hi afegim la gelatina hidratada amb la llet | 
  | 
| ben muntada | 
  | 
| diferents brocs per la mànega pastissera | 
  | 
| el posem dins la mànega i tallem perquè surti enfora | 
  | 
| omplim, ara ajudada d'una tassa de te | 
  | 
| anem fent baixar la nata fins el broc | 
  | 
| i tanquem amb una pinça | 
  | 
| desem a la nevera | 
  | 
| ara muntem l'altra meitat de nata  | 
  | 
| a mig muntar hi afegim el formatge | 
  | 
| i al final el sucre | 
  | 
| omplim la mànega pastissera | 
  | 
| a nevera | 
  | 
| diferents plats per fer proves | 
  | 
| i anem fent proves, queda molt bonic tot | 
  | 
| i ara desarem a la nevera  | 
 
 
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!