28 de set. 2014

caramel líquid casolà




El caramel líquid fet a casa. I el podem personalitzar afegint-hi algun extra a l'aigua.













Ingredients : 200 grams de sucre, 200 ml d’aigua.
Amb aquesta quantitat podem omplir el fons de 8 flameres o un motlle rodó d’uns 20/25 cm.. De diàmetre.

Us he d’explicar que jo he vist tota la vida la meva mare fent-lo d’una manera més senzilla i que us explicaré ara mateix, però val la pena aprendre noves maneres de fer-ho.
Ma mare posava un cassó al foc amb sucre i anava remenant fins que el sucre quedava en estat líquid i aleshores omplia els motlles i llestos ! El que si recordo és que ho feia a foc lent i amb cura tot remenant amb energia i no i quedava cap grumoll.
En el meu cas he afegit aigua la qual cosa li dona una textura diferent, potser més cremosa i te l’avantatge que quan es refreda conserva un estat cremós i es pot desar a la nevera dins un tuper i utilitzar durant els dies següents (podem tenir-ho fins a dues setmanes a la nevera). Per això, si feu flams habitualment podeu deixar caramel preparat per a unes quantes tandes. Dit això, us passo a explicar com he fet el caramel.

  1. En un cassó amb base gruixuda hi aboquem el sucre i ho portem al foc. Deixem que es vagi fonent a poc a poc. No podem fer-ho amb presses. Sense remenar. A poc a poc anirà canviant el color i la textura del sucre passant a un color mel i després més torrat i cada cop més líquid.  Cal vigilar molt de no passar-nos i que se’ns torri massa. El color ha de ser daurat fosc i la textura cremosa.  
  2. Alhora tenim al foc un pot amb l’aigua bullint (a la qual podem afegir-hi algun extra per donar un toc diferent al caramel). En aquest cas com que faig caramel per a un flam de xocolata i cafè he afegit un polsim de cafè soluble a l’aigua.
  3. En el moment que tinguem el sucre sense grumolls i amb molt compte i anirem afegint molt a poc a poc l’aigua bullint. En el moment que aboquem l’aigua esquitxarà una mica i es faran com unes bombolletes. Saccegem una mica, hi afegim unes gotes de llimona.
  4. I ja tenim el caramel a punt. Podem omplir els motlles o flameres o fer-lo servir per al que vulguem.
Un consell: per netejar el pot del caramel va molt bé posar-lo amb aigua al foc, això ajuda molt a dissoldre el sucre que hi ha quedat.

Bon profit !


















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!