El caramel líquid fet a casa. I el podem personalitzar afegint-hi algun extra a l'aigua.
Ingredients : 200 grams de sucre, 200 ml d’aigua.
Amb aquesta quantitat
podem omplir el fons de 8 flameres o un motlle rodó d’uns 20/25 cm.. De diàmetre.
Us he d’explicar que jo
he vist tota la vida la meva mare fent-lo d’una manera més senzilla i que us
explicaré ara mateix, però val la pena aprendre noves maneres de fer-ho.
Ma mare posava un cassó
al foc amb sucre i anava remenant fins que el sucre quedava en estat líquid i
aleshores omplia els motlles i llestos ! El que si recordo és que ho feia a foc
lent i amb cura tot remenant amb energia i no i quedava cap grumoll.
En el meu cas he afegit
aigua la qual cosa li dona una textura diferent, potser més cremosa i te l’avantatge
que quan es refreda conserva un estat cremós i es pot desar a la nevera dins un
tuper i utilitzar durant els dies següents (podem tenir-ho fins a dues setmanes
a la nevera). Per això, si feu flams habitualment podeu deixar caramel preparat
per a unes quantes tandes. Dit això, us passo a explicar com he fet el caramel.
- En un cassó amb base gruixuda hi
aboquem el sucre i ho portem al foc. Deixem que es vagi fonent a poc a
poc. No podem fer-ho amb presses. Sense remenar. A poc a poc anirà
canviant el color i la textura del sucre passant a un color mel i després
més torrat i cada cop més líquid. Cal
vigilar molt de no passar-nos i que se’ns torri massa. El color ha de ser
daurat fosc i la textura cremosa.
- Alhora tenim al foc un pot amb l’aigua
bullint (a la qual podem afegir-hi algun extra per donar un toc diferent
al caramel). En aquest cas com que faig caramel per a un flam de xocolata
i cafè he afegit un polsim de cafè soluble a l’aigua.
- En el moment que tinguem el sucre
sense grumolls i amb molt compte i anirem afegint molt a poc a poc l’aigua
bullint. En el moment que aboquem l’aigua esquitxarà una mica i es faran
com unes bombolletes. Saccegem una mica, hi afegim unes gotes de llimona.
- I ja tenim el caramel a punt. Podem
omplir els motlles o flameres o fer-lo servir per al que vulguem.
Un
consell: per netejar el pot del caramel va molt bé posar-lo amb aigua al foc,
això ajuda molt a dissoldre el sucre que hi ha quedat.
Bon
profit !
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!