dimecres, 10 de setembre de 2014

canalons de verdures i moixernons amb beixamel



Uns canalons molt complets. Els moixernons li donen un toc diferent i saborós.

Porten una mica de feina però el resultat s'ho val.
Us encantaran !!!








Ingredients (surten uns 20 canalons): unes 2 pastanagues, 1 porro, 1 pebrot vermell, 1 pebrot verd, 1 carbassó, 1 albergínia, 2 o 3 tomàquets madurs. 2 dents d’all, oli d’oliva, sal, pebre negre, un grapat de moixernons secs (uns 50 grams)
Per la beixamel:mantega, sal, nou moscada, llet i farina. (Aproximadament tenir a mà 1 litre de llet, mig litre de brou, 2 cullerades soperes de farina, 50 grams de mantega, mitja nou moscada). Però cal decidir segons la textura que volguem.
Per acompanyar o decorar: uns bolets, formatge ratllat..

  1. Primer de tot posem els moixernons amb aigua perquè s’hidratin.
  2. Després netegem totes les verdures ben netes, les pelem i les tallem a daus petits excepte la pastanaga que la ratllarem en format gran. Primer tallarem les albergínies i les salarem i deixarem dins un escorredor que treguin el suc. I anirem tallant la resta de verdures. Finalment picarem les dents d’all ben petites.
  3. Fregim en una cassola gran i fonda amb oli les verdures i les anem posant en aquest ordre : primer la pastanaga i el porro, els pebrots, l’albergínia i el carbassó i finalment els tomàquets i els moixernons escorreguts. Per acabar hi tirem l’all picadet, salpebrem al gust i deixem coure una estona fins que estigui cuit (al gust de cadascú). Jo hi aboco un rajolí de brandi.
  4. Deixem les verdures escórrer tot el brou en un escorredor força estona.
  5. Mentre fem una beixamel espessa.
  6. Barregem les verdures amb la beixamel en un bol gran, tapem amb film transparent i deixem reposar a la nevera una nit.
  7. L’endemà coem les plaques de pasta uns 12 minuts amb força aigua salada i un rajolí d’oli. Les estenem damunt draps ben nets.
  8. Posem a cada canaló una mica del farcit i enrotllem.
  9. Hem fet una beixamel tirant a clara.
  10. En unes safates posem un llit de beixamel i hi col·loquem els canalons i els cobrim amb més beixamel.
  11. Avui tenia uns camagrocs frescos, els he passat per la paella i després barrejat amb una mica de beixamel per fer-ne una salsa més espessa. N’he reservat uns quants per decorar el plat.
  12. Podem afegir a la beixamel aquesta salsa de camagrocs.
  13. Posem al forn una estona (uns 15/20 minuts) i servir calent!


Bon profit! 


els ingredients

anem tallant les verdures






hidratem els moixernons

i fregim les verdures








per últim els daus de tomàquet i 

afegim els moixernons escorreguts


i l'all picat

un toc de brandi (opcional)

i fem una beixamel espessa




barregem les verdures amb la beixamel


fem una beixamel clara i cremosa

farcim els canalons

avui fem una salsa de camagrocs per acompanyar i decorar


els saltegem i apartem alguns per decorar


ho barregem i triturem per fer la salsa de camagrocs

cuinats amb molt amor, bonissims !!



1 comentari:

Agraïda per la teva aportació !!!