1 de des. 2013

Mandonguilles amb verdures




Dificultat
Mitjana
Temps preparació
3h
Temps de cocció 
35'
Cost per ració
1€
Ingredients (per a 4/5persones):
Per les mandonguilles:
-          Uns 500 grams de carn picada barrejada (mitja de porc i mitja de vedella)
-          All i julivert, sal, pebre, vi, farina, pa ratllat, 1 o 2 ous
-          Brou de verdures (un litre aproximadament), 4 pastanagues (crues), 300 grams de pèsols (crus), un pebrot verd i mig pebrot vermell, 3 patates mitjanetes
-          Tomàquet triturat: 300 grams
-          Una picada catalana: no calen tots els ingredients de la picada catalana *però jo hi poso 1 gra d’all, unes ametlles crues, julivert, 1 borrego o secall o galeta tipus Maria, i una mica d’aigua.

*la picada catalana porta: 1 gra d’all, 7o 8 ametlles i 7 o 8 avellanes crues, julivert, 1 borrego o secall o galeta tipus Maria sucada en xerès, uns fils de safrà i una cullerada d’aigua. Es fa servir per molts guisats.



  1. Posem la carn picada en un bol mitjanet/gran per poder treballar bé la massa. Salpebrem i ho treballem juntament amb l’ou, all i julivert ben trinxats, un ou i pa ratllat. Deixo reposar a la nevera. (i aprofito per treballar les verdures). Després fem boletes i les enfarinem. Jo, per enfarinar-les les poso en un pot amb farina, el tanco i saccejo i ja tinc totes les mandonguilles ben enfarinades)
  2. En una cassola gran posem oli d’oliva i hi fregim 3 o 4 grans d’all (amb pell i tot) i hi fregim les mandonguilles i les apartem.
  3. I ara anem a fer la salsa de tomàquet com la fem habitualment, aprofitant l’oli de la paella, hi afegim per aquest ordre ceba trinxadeta, pebrots verds (i all trinxat si es vol) ... i per últim tomàquet triturat afegint-hi sucre i sal), hi afegim un got de vi i la coem una estoneta a gust (uns 10 minuts).
  4. Ara hi aboquem la picadeta i barregem.
  5. Afegim les patates tallades a trossets i els pèsols (si són congelats els haurem tret una estona abans) i la pastanaga tallada a trossos ben petits. Hi afegim les mandonguilles i el suquet que han deixat anar i ho cobrim amb brou. Deixem coure mitja hora a foc lent. Cal vigilar que quedi força suquet. Si cal, afegim caldo.

els ingredients

treballem les carns

amb els ous

l'all i el julivert


i el pa ratllat

que quedi tot ben barrejat

fem les boletes de carn



les enfarinem



tallem la ceba a trossets petits

fregim les boletes i les apartem


fregim la ceba

afegim els pebrots

i el tomàquet fet puré

un got de vi blanc (o cava)

fem una picada


aboquem la picada

les patates a daus

les pastanagues

i els pèsols

afegim les mandonguilles

aboquem el brou



servim calent !


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!