Dificultat
|
Mitjana
|
Temps preparació
|
3h
|
Temps de cocció
|
35'
|
Cost per ració
|
1€
|
Ingredients (per a 4/5persones):
Per les mandonguilles:
- Uns 500 grams de carn picada barrejada (mitja de porc i mitja de vedella)
- All i julivert, sal, pebre, vi, farina, pa ratllat, 1 o 2 ous
- Brou de verdures (un litre aproximadament), 4 pastanagues (crues), 300 grams de pèsols (crus), un pebrot verd i mig pebrot vermell, 3 patates mitjanetes
- Tomàquet triturat: 300 grams
- Una picada catalana: no calen tots els ingredients de la picada catalana *però jo hi poso 1 gra d’all, unes ametlles crues, julivert, 1 borrego o secall o galeta tipus Maria, i una mica d’aigua.
*la picada catalana porta: 1 gra d’all, 7o 8 ametlles i 7 o 8 avellanes crues, julivert, 1 borrego o secall o galeta tipus Maria sucada en xerès, uns fils de safrà i una cullerada d’aigua. Es fa servir per molts guisats.
- Posem la carn picada en un bol mitjanet/gran per poder treballar bé la massa. Salpebrem i ho treballem juntament amb l’ou, all i julivert ben trinxats, un ou i pa ratllat. Deixo reposar a la nevera. (i aprofito per treballar les verdures). Després fem boletes i les enfarinem. Jo, per enfarinar-les les poso en un pot amb farina, el tanco i saccejo i ja tinc totes les mandonguilles ben enfarinades)
- En una cassola gran posem oli d’oliva i hi fregim 3 o 4 grans d’all (amb pell i tot) i hi fregim les mandonguilles i les apartem.
- I ara anem a fer la salsa de tomàquet com la fem habitualment, aprofitant l’oli de la paella, hi afegim per aquest ordre ceba trinxadeta, pebrots verds (i all trinxat si es vol) ... i per últim tomàquet triturat afegint-hi sucre i sal), hi afegim un got de vi i la coem una estoneta a gust (uns 10 minuts).
- Ara hi aboquem la picadeta i barregem.
- Afegim les patates tallades a trossets i els pèsols (si són congelats els haurem tret una estona abans) i la pastanaga tallada a trossos ben petits. Hi afegim les mandonguilles i el suquet que han deixat anar i ho cobrim amb brou. Deixem coure mitja hora a foc lent. Cal vigilar que quedi força suquet. Si cal, afegim caldo.
 |
els ingredients |
 |
treballem les carns |
 |
amb els ous |
 |
l'all i el julivert |
 |
i el pa ratllat |
 |
que quedi tot ben barrejat |
 |
fem les boletes de carn |
 |
les enfarinem |
 |
tallem la ceba a trossets petits |
 |
fregim les boletes i les apartem |
 |
fregim la ceba |
 |
afegim els pebrots |
 |
i el tomàquet fet puré |
 |
un got de vi blanc (o cava) |
 |
fem una picada |
 |
aboquem la picada |
 |
les patates a daus |
 |
les pastanagues |
 |
i els pèsols |
 |
afegim les mandonguilles |
 |
aboquem el brou |
 |
servim calent ! |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!