5 d’oct. 2013

Coca de forner de tomàquet, albergínia i formatge



Ingredients (per unes 4 persones):
Per la massa: 300 grams de farina (integral o blanca), mitja culleradeta de sal, 1 vas d’aigua tèbia, 2 cullerades d’oli, 20 grams de llevat de forner (o un sobre de llevat en pols).
Pel farciment: 200 grams de formatge d’untar (cremós), 50 grams d’oli d’oliva, 2 tomàquets madurs, 1 albergínia i alfàbrega, orenga fresca, oli d’oliva, julivert, sal
1.   Rentem les verdures i les tallem a rodanxes molt primes i les deixem escórrer una estona mentre fem la massa de la coca.

2.  En un bol gran fem un volcà amb la farina i posem al mig el llevat dissolt en aigua (tèbia), sal i oli. Primer treballem els ingredients del centre i després hi anem incorporant la farina del voltant. No hi aboquem tota l’aigua i la incorporem si la massa ens ho demana. Al principi la massa resultarà un pèl enganxosa però a poc a poc anirà quedant més solta. Per amassar millor treballar amb les mans, queda molt més bona. Quan la massa tingui una textura elàstica és el moment de deixar-la reposar. Ho podem fer en un recipient pintat amb oli d’oliva. Ho cobrim amb un drap humit i en un lloc calent. Jo, per ex. poso el forn a escalfar lleugerament, l’apago i aprofito l’escalfor de dins per deixar la massa reposar en les condicions idònies). Doblarà el seu volum (en qüestió d’una horeta)

3.  Posem la massa sobre el marbre, l’enfarinem i estenem. També va molt bé estendre-ho sobre un paper d’estrassa que anirà al forn fent de llit sobre la safata de forn. Ara treballarem la massa de la coca donant-li la forma: una forma ovalada. Podem fer-hi forats amb les gemmes dels dits.

4.  Podem escollir fer-la més gruixuda (tipus pa) o més fina (més cruixent). Queda més bé més fina i cruixent.

5.  Barregem el formatge amb les herbes aromàtiques, l’estenem sobre la coca i a sobre les rodanxes de tomàquet i albergínia. Hi tirem sal, orenga i oli.

6.  Coure al forn a 170 grams durant uns 30/40 minuts. Es pot servir freda o calenta.

Bon profit ! 

els ingredients excepte el formatge d'untar

tallem l'albergínia i la salem



llevat frec amb aigua tèbia


fem la massa de la base de la coca



la treballem bé amb les mans


deixem reposar tapada





barregem les herbes aromàtiques amb el formatge d'untar




estirem la coca



untem una capa de formatge amb les herbes


hi posem el tomàquet i l'albergínia


salpebrem i afegim orenga al gust

i al forn a coure




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!