Ingredients
(per unes 4 persones):
Per
la massa: 300 grams de farina (integral o blanca), mitja culleradeta de sal, 1
vas d’aigua tèbia, 2 cullerades d’oli, 20 grams de llevat de forner (o un sobre
de llevat en pols).
Pel
farciment: 200 grams de formatge d’untar (cremós), 50 grams d’oli d’oliva, 2
tomàquets madurs, 1 albergínia i alfàbrega, orenga fresca, oli d’oliva,
julivert, sal
1.
Rentem les verdures i les tallem a rodanxes
molt primes i les deixem escórrer una estona mentre fem la massa de la coca.
2. En
un bol gran fem un volcà amb la farina i posem al mig el llevat dissolt en
aigua (tèbia), sal i oli. Primer treballem els ingredients del centre i després
hi anem incorporant la farina del voltant. No hi aboquem tota l’aigua i la
incorporem si la massa ens ho demana. Al principi la massa resultarà un pèl
enganxosa però a poc a poc anirà quedant més solta. Per amassar millor
treballar amb les mans, queda molt més bona. Quan la massa tingui una textura
elàstica és el moment de deixar-la reposar. Ho podem fer en un recipient pintat
amb oli d’oliva. Ho cobrim amb un drap humit i en un lloc calent. Jo, per ex.
poso el forn a escalfar lleugerament, l’apago i aprofito l’escalfor de dins per
deixar la massa reposar en les condicions idònies). Doblarà el seu volum (en
qüestió d’una horeta)
3. Posem
la massa sobre el marbre, l’enfarinem i estenem. També va molt bé estendre-ho
sobre un paper d’estrassa que anirà al forn fent de llit sobre la safata de
forn. Ara treballarem la massa de la coca donant-li la forma: una forma
ovalada. Podem fer-hi forats amb les gemmes dels dits.
4. Podem
escollir fer-la més gruixuda (tipus pa) o més fina (més cruixent). Queda més bé
més fina i cruixent.
5. Barregem
el formatge amb les herbes aromàtiques, l’estenem sobre la coca i a sobre les
rodanxes de tomàquet i albergínia. Hi tirem sal, orenga i oli.
6. Coure
al forn a 170 grams durant uns 30/40 minuts. Es pot servir freda o calenta.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!