dissabte, 16 de març de 2013

Pastís de full de crema i fruites fresques


Ingredients (pastís per unes 6 persones):
- una làmina de pasta de full
- crema pastissera*
- fruita fresca: maduixes (5 o 6), plàtans (2), kiwis (2 o 3)
- 3 fulles de gelatina, sucre, aigua
      *per la crema pastissera: 25 grams de maizena, 3 rovells d’ou, 300 ml. de llet, 50 grams de sucre, la pell de mitja llimona, canyella, vainilla...

La crema pastissera: mirar recepta en bloc de jucuines “crema pastissera”.

Anem a fer el pastís:
prèviament farem la crema pastissera i la deixarem refredar...

1.   Posem el forn a escalfar a uns 200 graus.
2.  Estirem la pasta de full donant-li forma. La posem en un motlle per a pastissos “baixos” (van molt bé aquells que es poden desmuntar la base amb les parets). Punxem amb una forquilla la pasta de full   i hi posem uns cigrons per tal que no pugi i la coem durant 12/13 minuts al forn a 200ºC   (veurem que és a punt quan tingui un color daurat).
3.  Mentre es cou pelem i tallem les fruites mirant que quedin formes boniques i talls relativament prims. Els kiwis en forma de mitges llunes de forma que es vegin dibuixos bonics, les maduixes a làmines des de la base fins la punta, el plàtan a rodanxes ...
4.  Traiem del forn, deixem refredar. Cobrim la base amb la crema pastissera que ja s'haurà refredat.
5.  Cobrim amb les fruites mirant que quedi un conjunt bonic.
6.  Posem les làmines en un bol i cobrim d’aigua (les hidratem) durant uns minuts. Després, abans d’afegir-les a l’almívar les escorrem bé amb les mans.
7.  Escalfem una mica d’aigua (un dit) en un cassó amb sucre (un dit de sucre en un got , aprox. una cullerada sopera) i ho anem remenant. Hi afegim les làmines de gelatina i ho anem remenant bé fins que quedi ben disolt tot. Ha de quedar un pèl espès en calent. Es pot substituir per una mica de melmelada calenta.
8.  Pintem amb aquest almívar el pastís. El posem a la nevera durant un parell d’hores i ja està a punt


Bon profit !

la pasta de full ja cuita, la crema pastissera refredada i la resta d'ingredients







una base crema



tallar les fruites

i posar-les de forma bonica

fer un almívar espès






pintar amb l'almívar per sobre

1 comentari:

Agraïda per la teva aportació !!!