presentació pastís gran |
presentació pastíssets individuals |
Ingredients (per unes 5/6 persones):
Per fer la massa: 220 g. De farina (i més que demani la massa), 225 ml. De llet calenta, 100ml d’oli de girasol, farina de blat de moro, dos rovells d’ou (un per la massa i un altre per pintar-la), sal.
Per fer la massa: 220 g. De farina (i més que demani la massa), 225 ml. De llet calenta, 100ml d’oli de girasol, farina de blat de moro, dos rovells d’ou (un per la massa i un altre per pintar-la), sal.
Per
fer el farcit: 2 albergínies mitjanes, 2 carbassons mitjans, 3 peres dolces,
200 g. De formatge de cabra, sal, pebre, herbes aromàtiques.
posem el forn a 180 graus,
1) Tallar
les verdures a rodanxes, i posar-les amb sal (així treuen l’aigua). Deixar
reposar
2) Fem
la massa: escalfem la llet, tamisem la farina. En un bol hi aboquem la farina,
la llet, l’oli, una mica de sal i el rovell d’ou. Ho barregem bé treballant-ho
amb la mà fins que queda una bola fina. Si s'enganxa molt a les mans afegim la farina que demani la massa per tal que estigui al seu punt. La tapem amb film transparent i deixem
reposar entre 30 i 45 minuts.
3) Amb
la massa freda l’estirem sobre el marbre i afegim farina de blat de moro, la
treballem amb les mans, l’estirem novament i fem tres plecs, la tornem a
treballar i ho fem fins a tres o quatre cops (afegir la farina de blat de moro,
estirar i plegar). Fem dues parts. Una
(més gran) l’estirem sobre un motlle per al pastís (per anar al forn) de manera
que sobri uns 3 cm. Per poder tancar-la després amb la tapa.
4) Tallem
les peres a rodanxes.
5) Posem
una capa d’albergínies i una altra de carbassons, hi posem sal, pebre i herbes
aromàtiques, una capa de peres i el formatge de cabra esmicolat per sobre.
6) Tapem
amb la massa en forma de tapa, mullem les vores amb una mica d’aigua i enganxem
les dues masses perquè quedi ben tancat el pastís. Fem el mateix en el cas dels pastissets individuals, haurem de trossejar ben petites les verdures.
7) Pintem
amb rovell d’ou i el fiquem al forn a 180 graus uns 45 minuts en el cas del pastís gran i 30 minuts en el cas dels pastissets individuals.
8) Deixem
refredar i servim.
Ideal
per a un menjar a l’aire lliure!
Bon
profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!