Ingredients:
- 1kg. cireres (netes, sense cua ni pinyol)-
- el suc d’una llimona
opcional: un dit de brandy, un quart de poma a daus petits.
Preparació:
1. Netejar la fruita, treure-li la cua i els pinyols.
2. Posar al foc amb el sucre i el suc de la llimona
3. Coure-ho tot 2 hores, a mitja cocció passar-ho pel “turmix” i
4. Continuar la cocció fins que quedi amb la textura adequada. Com ho sabrem?Si es vol saber el punt de la melmelada (de totes) s’agafa una gota amb una cullera i es deixa caure en un plat (blanc i pla millor), si en moure’l la gota es manté, vol dir que ja està, si la gota es mou vol dir que és encara massa líquida i cal que cogui més estona. La melmelada quan es refreda s’espesseix. Una altra prova que es pot fer és treure una mica de melmelada de la cassola, posar-la en una tasseta de cafè i posar-la (la tasseta) a la nevera o congelador durant uns minuts per refredar-ho ràpid, ràpid... i així es veu la textura final.
Cal vigilar l'olla on coem la melmelada perquè sol sobreeixir, millor coure-ho a foc lent tot i que el temps s'allarga força.
Cal vigilar l'olla on coem la melmelada perquè sol sobreeixir, millor coure-ho a foc lent tot i que el temps s'allarga força.
Felicitats nena perque segur que t'ha sortit deliciosa! Jo faig servir aquesta recepta teva i certifico que surt una melmelada delicious delicious!!!
ResponElimina