8 de juny 2012

Coca de maduixes





Ingredients (per unes 4 persones):
-          3 ous
-          150g. de sucre moreno ( o blanc)
-          250g. de farina integral (o blanca )
-          1 iogurt natural
-          mig got d’oli
-          1 sobre de llevat  
-          Maduixes (entre 200/250 grams)

  1. Posem el forn a escalfar (a uns 180 graus) (atenció!!!, el forn, només amb l’escalfor de sota i no la de sobre o gratinador)
  2. Barregem en un bol gros tots els ingredients i si es vol per aquest ordre: els rovell dels ous i el sucre, l’oli, el llevat, la farina  (tamisada millor), treballem bé la massa i, per últim les maduixes tallades a daus o rodanxes (apartem unes quantes per posar a sobre decorant) i les clares muntades a punt de neu que les incorporarem vigilant que es mantingui tot l’aire aconseguit.
  3.  Aboquem la massa al motlle (amb paper de forn a sota perquè no s’hi enganxi) (o bé untant el clàssic oli i un polsim de farina), hi posem les maduixes a rodanxes ben presentades per sobre,  hi aboquem sucre de glaç per sobre.  I el posem al forn a foc mitjà (uns 170 graus de forn, de sota) durant aproximadament uns 45-50 minuts. Aturem el forn i deixem reposar una estoneta. 

El motlle pot ser dels de púding però també dels altres tipus rectangular.

  1. Deixar refredar i desenmotllar.
Bon profit !













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!