Ingredients (per unes 4 persones):
-
3 ous
-
150g. de sucre moreno ( o blanc)
-
250g. de farina integral (o blanca )
-
1 iogurt natural
-
mig got d’oli
-
1 sobre de llevat
-
Maduixes (entre 200/250 grams)
- Posem
el forn a escalfar (a uns
180 graus) (atenció!!!, el forn, només amb l’escalfor de sota i no la de
sobre o gratinador)
- Barregem
en un bol gros tots els ingredients i si es vol per aquest ordre: els
rovell dels ous i el sucre, l’oli, el llevat, la farina (tamisada millor), treballem bé la massa i,
per últim les maduixes tallades a daus o rodanxes (apartem unes quantes
per posar a sobre decorant) i les clares muntades a punt de neu que les
incorporarem vigilant que es mantingui tot l’aire aconseguit.
- Aboquem la massa al motlle (amb paper de
forn a sota perquè no s’hi enganxi) (o bé untant el clàssic oli i un
polsim de farina), hi posem les maduixes a rodanxes ben presentades per
sobre, hi aboquem sucre de glaç per sobre. I el posem al forn a foc mitjà (uns 170 graus de forn, de sota)
durant aproximadament uns 45-50 minuts. Aturem el forn i deixem reposar
una estoneta.
El motlle pot ser dels
de púding però també dels altres tipus rectangular.
- Deixar
refredar i desenmotllar.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!